Business & Finance Τρίτη 22/06/2021, 17:18
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονική έναρξη με τη Fed ξανά στο προσκήνιο 

Κέρδη άνω του 8% καταγράφει η μετοχή της GameStop

Wall Street: Υποτονική έναρξη με τη Fed ξανά στο προσκήνιο 

Δεν κατάφερε να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ από τη χθεσινή συνεδρίαση και το ράλι που πραγματοποίησε η Wall Street, καθώς στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται πτωτικά. 

Η σημερινή ημέρα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι προγραμματισμένο να καταθέσει ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ενώπιον επιτροπής στο Κογκρέσο.

Οι αγορές αναμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κατάθεση αυτή, μία εβδομάδα μετά τη συνεδρίαση της Fed, προκειμένου να διακρίνουν περαιτέρω ενδείξεις για την νομισματική πολιτική που θα ακολουθήσει. 

Σύμφωνα με προσχέδιο της κατάθεσή του, το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας χθες, ο ισχυρός άνδρας της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, θεωρεί ότι η αμερικανική οικονομία παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Αναφορικά με τον πληθωρισμό, ο Πάουελ και οι αξιωματούχοι δεν ανησυχούν από την πρόσφατη ευρείας κλίμακας επιτάχυνσή του, καθώς εκτιμούν ότι αυτή είναι παροδική και πως σε σύντομο διάστημα θα κατεβάσει ταχύτητα και θα κινείται κοντά στον μακροχρόνιο στόχο της Fed. 

Ενδιαφέρον θα έχει επίσης η τοποθέτησή του αναφορικά με τα επιτόκια και το ενδεχόμενο αύξησής του, καθώς στην τελευταία συνεδρίαση 18 υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed, τάχθηκαν υπέρ μια αύξησής τους στη διάρκεια του 2023, ένα χρόνο νωρίτερα, σε σχέση με τις εξαγγελίες από τη συνεδρίαση του Μαρτίου. 

Κέρδη άνω του 8% καταγράφει η μετοχή της GameStop, μετά την νέα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 1,13 δισ. δολαρίων, σε μια ημέρα κατά την οποία έγινε γνωστό, ότι το hedge fund από το Λονδίνο White Square, κλείνει εξαιτίας των απωλειών που υπέστη, από το στοίχημα για πτώση της μετοχής της εταιρείας λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών. 

Μετά τα πρώτα 45 λεπτά των συναλλαγών, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,22%, ο S&P 500 κινείται οριακά υπό του μηδενός, με τον τεχνολογικό Nasdaq να σημειώνει οριακά κέρδη της τάξεως του 0,05%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News