Business & Finance Παρασκευή 18/06/2021, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Κλείσιμο εβδομάδας σε αρνητικό κλίμα 

Οι αγορές το τελευταίο διάστημα κινούνται στον αστερισμό του πληθωρισμού

Wall Street: Κλείσιμο εβδομάδας σε αρνητικό κλίμα 

Με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να έχουν μπει στα «κόκκινα» με το «καλημέρα» ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση για την τρέχουσα εβδομάδα στη Wall Street. 

Οι επενδυτές ήρθαν στη σημερινή συνεδρίαση εμφανώς επηρεασμένοι από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, με τις  οποίες ανέφερε ότι στην τελευταία συνεδρίαση της Fed ήταν μεταξύ των επτά αξιωματούχων της, που διακρίνουν ότι του χρόνου θα υπάρξουν αυξήσεις των επιτοκίων. 

Μεσοβδόμαδα η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ έπιασε εξαπίνης τις αγορές, τους αναλυτές και τους επενδυτές, ανακοινώνοντας ότι ενδεχομένως να υπάρξουν δύο επιτοκιακές αυξήσεις στη διάρκεια του 2023, ένα χρόνο νωρίτερα από τις εκτιμήσεις της στη συνεδρίαση του Μαρτίου. 

Τα σχόλια του Τζέιμς Μπούλαρντ, ήταν ακόμη πιο επιθετικά αναφορικά με τα επιτόκια της Fed και είναι αυτά που δίνουν τον τόνο στη σημερινή συνεδρίαση. 

Οι αγορές το τελευταίο διάστημα κινούνται στον αστερισμό του πληθωρισμού και στο ενδεχόμενο επιτάχυνσής του, μια επιτάχυνση η οποία συνεπακόλουθα θα επιφέρει την απόσυρση των μέτρων στήριξης από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες.

Στο ενδεχόμενο αυτό, οι οικονομίες θα πρέπει να σταθούν ξανά στα πόδια τους, ένα ενδεχόμενο το οποίο επί του παρόντος τρομάζει τις χρηματαγορές. 

Με τα πρώτα τριάντα λεπτά των διαπραγματεύσεων συμπληρωμένα, ο Dow Jones καταγράφει απώλειες 1,25%, ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,77%, με τον τεχνολογικό Nasdaq, να κινείται χαμηλότερα κατά 0,45%. 

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News