Business & Finance Πέμπτη 17/06/2021, 16:56
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικτά πρόσημα στον απόηχο της συνεδρίασης της συνεδρίασης της Fed 

Στις πρώτες συναλλαγές οι μετοχές των τραπεζών κινούνται ανοδικά

Wall Street: Μικτά πρόσημα στον απόηχο της συνεδρίασης της συνεδρίασης της Fed 

Με τον θόρυβο από τη χθεσινή ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με την οποία έδωσε σήμα για αύξηση των επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο να μην έχει καταλαγιάσει ακόμη, η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας έχει ξεκινήσει με τη Wall Street στα κόκκινα. 

Παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες να αναστρέψουν το αρνητικό χθεσινό κλίμα, μπαίνοντας στη σημερινή συνεδρίαση καταγράφοντας άνοδο, έμειναν αμέσως από δυνάμεις και σε λιγότερο από 15 λεπτά πέρασαν σε αρνητικό έδαφος οι Dow Jones και S&P 500, με τον Nasdaq να κρατάει αντιστάσεις και να παρουσιάζει ισχνά κέρδη. 

Οι αξιωματούχοι της Φέντεραλ Ριζέρβ άφησαν να εννοηθεί ότι η Fed σκοπεύει να ξεκινήσει να αυξάνει τα επιτόκιά της από το 2023, δηλ. νωρίτερα από ό,τι είχαν αφήσει να εννοηθεί κατά τη συνεδρίαση του Μαρτίου, όταν τοποθετούσαν τις πρώτες επιτοκιακές αυξήσεις το 2024. Οι 11 από τους 18 αξιωματούχους του δ.σ, έκαναν λόγο για τουλάχιστον δύο επιτοκιακές αυξήσεις της τάξης των 25 μονάδων βάσης στη διάρκεια του 2023.

Στις πρώτες συναλλαγές οι μετοχές των τραπεζών κινούνται ανοδικά, καθώς από τις αυξήσεις των επιτοκίων τα τραπεζικά ιδρύματα ωφελούνται, σε αντίθεση με τις μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίες παρουσιάζουν ελάχιστες αρνητικές μεταβολές, ωστόσο ο τεχνολογικός Nasdaq καταφέρνει και παρουσιάζει κέρδη της τάξεως του 0,24%. 

Αντιθέτως ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,34%, ενώ ο S&P 500 κινείται οριακά υπό του μηδενός. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News