Business & Finance Τρίτη 15/06/2021, 16:50
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανασύνταξη δυνάμεων μετά τα νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ

Σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Fed

Wall Street: Ανασύνταξη δυνάμεων μετά τα νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ

Έμεινε από δυνάμεις κατά πώς φαίνεται η Wall Street μετά τα χθεσινά ιστορικά υψηλά ρεκόρ από τους S&P 500 και Nasdaq, σε μια ημέρα κατά την οποία τα πάντα επισκιάζονται από τη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Χθες ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης του αμερικανικού χρηματιστηρίου, παρά την έντονη μεταβλητότητα που παρουσίασε, κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κατέρριψε το δικό του ιστορικό υψηλό ρεκόρ για πρώτη φορά μετά τις 26 Απριλίου. Ο S&P 500 πέρασε διά πυρός και σιδήρου, καθώς ξεκίνησε «σκαρφαλώνοντας» σε νέο ιστορικό υψηλό, στη συνέχεια πραγματοποίησε στροφή 180 μοιρών και πέρασε σε αρνητικό έδαφος, για να επιστρέψει εντέλει σε άνοδο και να κλείσει να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ. 

Χωρίς να υπολογίζεται η σημερινή συνεδρίαση, από την αρχή του τρέχοντος έτους, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 13,1%, ο Dow Jones 12,7 % και ο Nasdaq 9,2%. 

Σήμερα αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Fed, μια πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρίαση, καθώς οι χρηματαγορές αναμένουν την τοποθέτησή της αναφορικά με την πρόσφατη επιτάχυνση του πληθωρισμού.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed μπορεί να διατείνονται ότι η άνοδος των τιμών καταναλωτή δεν είναι μόνιμη αλλά παροδική, ωστόσο είναι σχεδόν σίγουρο, ότι στην ημερήσια διάταξη θα περιλαμβάνονται τυχόν ενέργειες για τη συγκράτηση του πληθωρισμού σε περίπτωση που συνεχίζει να κινείται σε υψηλά επίπεδα. 

Στα πρώτα 20 λεπτά της συνεδρίασης, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 27%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,1%, με τον Nasdaq να σημειώνει απώλειες της τάξεως του 0,12%. 

Το υποτονικό κλίμα δεν μπόρεσε να αναστρέψει ούτε και η ανακοίνωση, ότι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ένωση, ήρθαν σε συμφωνία για πενταετή ανακωχή στους δασμούς που εφαρμόζουν η μία πλευρά στα προϊόντα τη άλλης, απόρροια της 17χρονης διαμάχης για τις παράνομες επιδοτήσεις σε Boeing και Airbus. 

moneyreview.gr
 
 
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News