Business & Finance Τρίτη 25/05/2021, 17:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διατηρείται το θετικό κλίμα για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση

Οι μετοχές των Big tech όπως και χθες καταγράφουν κέρδη

Wall Street: Διατηρείται το θετικό κλίμα για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση

Ανοδικά κινείται για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση η Wall Street, επεκτείνοντας τα κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση. 

Από χθες οι ανησυχίες από την άνοδο του πληθωρισμού έχουν ατονήσει, δίνοντας παράλληλα το σύνθημα για υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων, μια υποχώρηση που επανέφερε ηρεμία στους επενδυτικούς κύκλους και κατ’ επέκταση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοση του δεκαετούς αμερικανικού τίτλους χρέους έχει πέσει σήμερα κάτω από το 1,60%, για πρώτη φορά μετά τις 9 Μαΐου, όταν στις 19 Μαΐου είχε αναρριχηθεί έως το 1,67%, την ώρα που η πτωτική πορεία των αποδόσεων συνεχίζεται για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Με τις αποδόσεις των ομολόγων να αποκλιμακώνονται οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών ακολουθούν την αντίθετη πορεία, κινούμενες ανοδικά, καθώς θεωρείται ότι όταν το κόστος δανεισμού βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, επιβαρύνει τα έσοδά τους και την κερδοφορία τους. 

Οι μετοχές των Big tech όπως και χθες καταγράφουν κέρδη, με αυτήν της Alphabet μητρική εταιρεία της Google, επίσης να ακολουθεί τη γενικευμένη ανοδική τάση, παρά τα δημοσιεύματα ότι οι ρυθμιστικές αρχές στη Γερμανία έχουν ανοίξει έρευνα σχετικά το αν καταχράζεται τη δεσπόζουσα θέση της στις αγορές που δραστηριοποιείται για να χρησιμοποιεί τα δεδομένα των χρηστών της. 

Αργότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για το καταναλωτικό κλίμα του Μαΐου, με τους αναλυτές να αναμένουν ο σχετικός δείκτης να υποχωρήσει από το υψηλό δεκατεσσάρων μηνών, που αναρριχήθηκε τον Απρίλιο. 

Ωστόσο αυτό που αναμένουν οι παράγοντες της αγοράς, είναι την Πέμπτη τα στοιχεία για την προσωπική κατανάλωση, έναν δείκτη τον οποίο λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αναφορικά με το πώς θα κινηθεί ο πληθωρισμός. 

Κέρδη περί του 1,40% παρουσιάζει η μετοχή της Boeing, μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας για να πουλήσει 14 αεροσκάφη τύπου Boeing 737 MAX, στην εταιρεία leasing στον κλάδο των αεροπορικών SMBC Aviation Capital.

Αντιθέτως η μετοχή της Lordstown καταποντίζεται καταγράφοντας απώλειες πέραν του 15%, μετά την ανακοίνωση της ηλεκτροκίνητης startup, ότι η παραγωγή του φορτηγού της Endurance θα περιορισθεί κατά το ήμισυ, καθώς χρειάζεται επιπλέον κεφάλαια για να προχωρήσουν τα σχέδιά της. 

Μετά τα πρώτα 30 λεπτά των συναλλαγών, ο Dow Jones παρουσιάζει ισχνά κέρδη 0,0%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,13% και ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,29%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News