Business & Finance Πέμπτη 20/05/2021, 17:40
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Προσπάθεια κατοχύρωσης κερδών για πρώτη φορά στην εβδομάδα

Οι βάσεις για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος μπήκαν από χθες

Wall Street: Προσπάθεια κατοχύρωσης κερδών για πρώτη φορά στην εβδομάδα

Σε προσπάθεια ανάκαμψης από τις απώλειες των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων έχει επιδοθεί σήμερα Πέμπτη η Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να δείχνουν διάθεση να καταγράψουν κέρδη για πρώτη φορά στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας. 

Εάν παραμείνει η σημερινή τάση, τότε η εβδομάδα αυτή κατά τα τέσσερα πέμπτα της (απουσιάζει η αυριανή), θα είναι επανάληψη της προηγούμενης, όπου στις τρεις πρώτες συνεδριάσεις το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης κινήθηκε πτωτικά, για να κάνει αναστροφή πορείας στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις.

Οι βάσεις για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος μπήκαν από χθες, από τη στιγμή που στο κλείσιμο της συνεδρίασης οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες μάζεψαν μεγάλο μέρος των απωλειών που κατέγραφαν στα πρώτα στάδια των συναλλαγών, με τον τεχνολογικό Nasdaq να ολοκληρώνει τη χθεσινή ημέρα σχεδόν αλώβητος, στο -0,03%.

Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο παρουσίασε το εξής παράδοξο, να καταγράφει αισθητές απώλειες και μετά την δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, να τις περιορίσει. Και είναι παράδοξο, από τη στιγμή που σε αυτήν τη συνεδρίαση οι αξιωματούχοι της Fed, συζήτησαν για το ενδεχόμενο να επανεξετάσουν τη νομισματική τους πολιτική, με την αμερικανική οικονομία να δείχνει σημάδια ανάκαμψης.

Μια ενδεχόμενη αναθεώρηση λογικά σημαίνει σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και απόσυρση των μέτρων στήριξης, ο ένας εκ των δύο λόγων μαζί με την άνοδο του πληθωρισμού, για τους οποίους οι επενδυτές βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής. 

Σήμερα εξάλλου τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, ενίσχυσαν την εικόνα ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, καθώς οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα υποχώρησαν περαιτέρω, στις 444.000 αιτήσεις, από 478.000 μια εβδομάδα νωρίτερα και έναντι εκτιμήσεων για 450.000 αιτήσεων. 

Ωστόσο οι επενδυτές δεν πτοήθηκαν ούτε από τα πρακτικά της συνεδρίασης της Fed, ούτε και από τα στοιχεία που έδειξαν ότι η αμερικανική αγορά εργασίας βαδίζει με σταθερά βήματα προς την ανάκαμψή της. 

Με την πρώτη ώρα των συναλλαγών συμπληρωμένη, ο Dow Jones κινείται υψηλότερα κατά 0,35%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,65%, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 1,30%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Θέλετε να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα όλα τα τελευταία νέα για την οικονομία και τις επιχειρήσεις; Εγγραφείτε στο newsletter του moneyreview.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News