Business & Finance Τετάρτη 28/04/2021, 17:30
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed  

Wall Street: Μικτά πρόσημα με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Fed  

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, εν αναμονή των ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, μετά το πέρας της διήμερης συνεδρίασής της που ολοκληρώνεται σήμερα. 

Οι επενδυτές αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον την καθιερωμένη συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Fed που ακολουθεί την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, θέλοντας να διακρίνουν τις προθέσεις των αξιωματούχων τους, μετά τα ενθαρρυντικά τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία. 

Ο Τζερόμ Πάουελ έχει δηλώσει ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε σημείο καμπής αναφορικά με την ανάκαμψή της, με την αγορά εργασίας να δείχνει σημάδια επανόδου στην προ πανδημίας εικόνα.

Η σημερινή συνεδρίαση είναι επίσης σημαντική, καθώς μετά το τέλος της συνεδρίασης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματά της για το α΄ τρίμηνο του 2021 η ακριβότερη εταιρεία στον κόσμο από πλευράς κεφαλαιοποίησης, η Apple, ενώ τις οικονομικές του επιδόσεις θα δημοσιεύσει επίσης το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook. 

Χθες δημοσιοποίησε τα αποτελέσματά της η Alphabet μητρική της Google, η οποία για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο κατέγραψε ρεκόρ κερδών. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv, από τις εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 και έχουν ανακοινώσει τις οικονομικές τους επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο, το 85% εξ αυτών έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι αναμένουν τα κέρδη για τις εταιρείες αυτές να ενισχυθούν κατά 35% σε ετήσια βάση. 

Σύμφωνα με αναφορές στον Τύπο, ο πρόεδρος Μπάιντεν στη σημερινή του ομιλία στο Κογκρέσο, αναμένεται να ανακοινώσει ένα πακέτο στήριξης για τις οικογένειες και την εκπαίδευση ύψους 1,8 τρισ. δολαρίων. Αν οι αναφορές βγουν αληθινές τότε το συνολικό ύψος της στήριξης στην αμερικανική οικονομία, θα έχει ξεπεράσει τα 4 τρισ. δολάρια. 

Στο πρώιμο στάδιο των συναλλαγών, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,49%, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq σημειώνουν άνοδο 0,15% και 0,05% αντίστοιχα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News