Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 17:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Εκκίνηση μιας ιδιαίτερης εβδομάδας σε θετικό κλίμα 

Ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει ο θόρυβος από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Μπάιντεν για αύξηση του φόρου στους πλούσιους Αμερικανούς

Wall Street: Εκκίνηση μιας ιδιαίτερης εβδομάδας σε θετικό κλίμα 

Ανοδικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, μιας εβδομάδας με ιδιαίτερη σημασία, καθώς αύριο αρχίζει η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον, αναφορικά με την τοποθέτησή της μετά τα τελευταία ισχυρά μακροοικονομικά στοιχεία. 

Η εβδομάδα όμως αυτή είναι σημαντική επίσης, διότι στη διάρκειά της ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το α΄ τρίμηνο του 2021 οι «μεγάλες» κυρίες του αμερικανικού χρηματιστηρίου και όχι μόνο, οι Big Tech, δηλαδή οι αμερικανικοί τεχνολογικοί κολοσσοί και η πιο περιζήτητη ίσως αυτοκινητοβιομηχανία και εταιρεία συγχρόνως στον κόσμο.

«Ποδαρικό» κάνει σήμερα η Tesla, η οποία θα δημοσιεύσει τις οικονομικές της επιδόσεις για τους τρεις πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, μετά το πέρας της συνεδρίασης.  Αύριο σειρά παίρνουν οι Microsoft και Alphabet (μητρική της Google), την Τετάρτη η ακριβότερη εταιρεία στον κόσμο με όρους κεφαλαιοποίησης (2,25 δισ. δολάρια) Apple και το Facebook και την Πέμπτη «τον χορό κλείνει» η Amazon για τις αμερικανικές εταιρείες, καθώς την Παρασκευή δημοσιεύει τα αποτελέσματά της και ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, Alibaba. 

Από τις 123 εταιρείες που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους, οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, το 85,4% εξ αυτών έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι αναμένουν ότι συνολικά τα κέρδη τους για το α΄ τρίμηνο του 2021, θα ενισχυθούν κατά 33,9%, έναντι 25% πριν αρχίσουν οι ανακοινώσεις. 

Την Παρασκευή εξάλλου ο S&P 500 ενδοσυνεδριακά «σκαρφάλωσε» σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 4.194,17 μονάδες, ενώ και σήμερα «φλερτάρει» με νέο ιστορικό ρεκόρ, έχοντας φθάσει έως τις 4.193,31 μονάδες. Την προηγούμενη εβδομάδα οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες την ολοκλήρωσαν με αρνητικό πρόσημο, με τον Dow Jones στο -0,46%, τον S&P 500 στο -0,13 και τον Nasdaq στο -0,25%, βάζοντας τέλος σε ένα ανοδικό σερί τεσσάρων συναπτών εβδομάδων οι δύο πρώτοι και τριών εβδομάδων ο τελευταίος.
 
Παρά τα πρόσφατα ιστορικά ρεκόρ από Dow Jones και S&P 500 οι αναλυτές των Goldman Sachs, Morgan Stanley και Deutsche Bank, προειδοποιούν για αναταράξεις στο εγγύς μέλλον κι ενώ δεν έχει καταλαγιάσει ακόμη ο θόρυβος από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης Μπάιντεν για αύξηση του φορολογικού συντελεστή στους πλούσιους Αμερικανούς. 

Στις πρώτες συναλλαγές, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο περί του 0,18%, ο S&P 500 κινείται υψηλότερα κατά 0,30%, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 0,38%. 

moneyreview.gr
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News