Business & Finance Δευτέρα 26/04/2021, 20:05
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Έναρξη της τελευταίας εβδομάδας του Απριλίου με κέρδη 

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Έναρξη της τελευταίας εβδομάδας του Απριλίου με κέρδη 

Ανοδικά κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στην πρώτη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας, που είναι και η τελευταία για τον Απρίλιο, τον πρώτο μήνα για το β΄ τρίμηνο του 2021. 

Την εβδομάδα αυτή «ανεβάζουν ταχύτητα» τα εταιρικά αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2021, καθώς ανακοινώνουν τις οικονομικές τους επιδόσεις οι βρετανικές τράπεζες, οι πετρελαϊκές και οι εταιρείες του υγειονομικού κλάδου. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 έκλεισε με κέρδη 0,26%, παίρνοντας ώθηση από τον κλάδο των τραπεζών που ενισχύθηκε κατά 1,99% και των πρώτων υλών που πρόσθεσε 1,88%, με τις μετοχές των εταιρειών του εν λόγω δείκτη να βρίσκουν στήριξη για άλλη μια συνεδρίαση από τις τιμές των βασικών μετάλλων που συνεχίζουν το ράλι τους.

Σε ιστορικό ρεκόρ κλεισίματος ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής μετά την άνοδό του 1,76%, στις 275,66 μονάδες, ωστόσο δεν συνιστά ιστορικό υψηλό, καθώς αυτό έχει καταγραφεί από τις 19 Απριλίου στις 277,73 μονάδες, μετά τις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάινεν στην εφημερίδα The New York Times, ότι οι Αμερικανοί που έχουν εμβολιασθεί θα μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δίχως όμως να ορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για την έναρξη των ταξιδιών. 

Στον αντίποδα από τους κυριότερους κλάδους πτωτικά κινήθηκαν αυτός των τροφίμων και ποτών (-0,85%), των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας (-0,44%) και των προσωπικών ειδών (-0,40%). 

Η μετοχή της Volkswagen δέχθηκε πιέσεις, μετά την ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ότι η παραγωγή αυτοκινήτων θα επιβραδύνει περαιτέρω στη διάρκεια του β΄ τριμήνου του 2021, εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών. 

Το χρηματιστήριο του Μιλάνου ξεχώρισε προσθέτοντας 0,52%, μετά την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων, αυτό του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 0,35%, το Παρίσι έκλεισε στο +0,28%, το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης παρουσίασε τα λιγότερα κέρδη της τάξεως του 0,11%.  

Ανοδικά κινείται και η Wall Street, με τον Dow Jones να κινείται οριακά άνω του μηδενός, τον S&P 500 να σημειώνει άνοδο σχεδόν 0,20% και να έχει φθάσει μια «ανάσα» από το ιστορικό του υψηλό ρεκόρ, με τον Nasdaq να κερδίζσει 0,62%.

moneyreview.gr
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News