Business & Finance Τρίτη 27/04/2021, 17:39
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Έναρξη με απώλειες μετά τα ιστορικά χθεσινά ρεκόρ 

Σήμερα ξεκινάει η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ

Wall Street: Έναρξη με απώλειες μετά τα ιστορικά χθεσινά ρεκόρ 

Στα «κόκκινα» μπήκε στη δεύτερη συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας η Wall Street, μια ημέρα μετά το χθεσινό κλείσιμο των S&P 500 και Nasdaq σε υψηλά ιστορικά ρεκόρ.   

Για τον Nasdaq τα χθεσινά κέρδη σηματοδοτούν την διαφυγή του από την περιοχή της διόρθωσης και τις απώλειες περί του 11% που είχε σημειώσει από τις 12 Φεβρουαρίου. 

Σήμερα ξεκινάει η διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τις ανακοινώσεις αναφορικά με τη νομισματική της πολιτική να γίνονται αύριο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. 

Αυτή η εβδομάδα όμως είναι σημαντική και για έναν άλλο λόγο, καθώς ανακοινώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2021, τα «βαριά» χαρτιά του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, οι Big Tech και η Tesla.

Η αμιγώς ηλεκτροκίνητη αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε τα αποτελέσματά της χθες μετά τη λήξη της συνεδρίασης, τα οποία οριακά ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, αφήνοντας ανάμεικτα συναισθήματα. 

Μπορεί οι παραδόσεις των οχημάτων (184.800) να σημείωσαν και το περασμένο τρίμηνο ρεκόρ, ωστόσο χρειάσθηκαν τα έσοδα από τις πωλήσεις των πιστοποιήσεων για το περιβάλλον και οι ρευστοποιήσεις στο Bitcoin για να τα στηρίξει. 

Ειδικότερα στην επένδυσή της ύψους 1,5 δισ. δολαρίων στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα από άποψης κεφαλαιοποίησης, μείωσε την έκθεσή της κατά 10%, ενώ από τις πωλήσεις των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει αποκόμισε συνολικά 272 εκατ. δολάρια. Από την άλλη από τις πωλήσεις των περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων τα έσοδα ανήλθαν στα 518 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά 46% σε σχέση με το α΄ τρίμηνο του 2020. 

Τα συνολικά της έσοδα το α΄ τρίμηνο του 2021 ανήλθαν στα 10,39 δισ. δολάρια, από 5,99 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα κι έναντι εκτιμήσεων για έσοδα 10,29 δισ. δολάρια, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται στα 0,93 σεντς, με τους αναλυτές να αναμένουν κέρδη ανά μετοχή της τάξεως των 0,79 σεντς. 

Σήμερα μετά το πέρας της συνεδρίασης ανακοινώνουν τις οικονομικές τους επιδόσεις για τους τρεις μήνες του τρέχοντος έτους οι Microsoft και Alphabet (μητρική της Google), ενώ αύριο και την Πέμπτη ακολουθούν Amazon, Apple και Facebook. Οι μετοχές των εταιρειών αυτών μαζί με εκείνη της Tesla, ισοδυναμούν με το 40% της στάθμισης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500. 

Από τις εταιρείες που έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη S&P 500, το 85% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών της Refinitiv, οι οποίοι αναμένουν ότι τα κέρδη τους για το προηγούμενο τρίμηνο θα ενισχυθούν κατά 33,3% σε ετήσια βάση. 

Στις πρώτες συναλλαγές Dow Jones και S&P 500 κινούνται χαμηλότερα κατά 0,12%, με τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,25%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News