Business & Finance Τετάρτη 21/04/2021, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά τις απώλειες δύο συνεδριάσεων 

Wall Street: Επιστροφή στα κέρδη μετά τις απώλειες δύο συνεδριάσεων 

Τέλος στις απώλειες των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, επιχειρεί να βάλει η Wall Street σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες ξεκίνησαν τη σημερινή συνεδρίαση με πτώση. Ωστόσο σε διάστημα μικρότερο της μισής ώρας, είχαν περάσει σε θετικό έδαφος, με τον τεχνολογικό Nasdaq να παραμένει «πεισματικά» υπό του μηδενός έως εκείνο το σημείο.

Ο τεχνολογικός δείκτης πιέζεται από τη μετοχή του Netflix, η οποία σήμερα δέχεται τριγμούς από τα αποτελέσματα για το α΄ τρίμηνο του 2021, τα οποία απογοήτευσαν αναλυτές και επενδυτές. Η εταιρεία προσέλκυσε το συγκεκριμένο διάστημα περίπου 3,98 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, έναντι προβλέψεων για 6 εκατομμύρια. Η διαφορά αυτή αποδίδεται από την εταιρεία στην απουσία νέων σειρών και ταινιών, αλλά και στη σταδιακή έξοδο από την καραντίνα.

Η μετοχή του πιο δημοφιλούς δικτύου διαδικτυακών υπηρεσιών βίντεο συνεχούς ροής, προ-συνεδριακά υποχωρούσε έως 9%, διαγράφοντας από την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας περί των 25 δισ. δολαρίων. Αφότου ήχησε το καμπανάκι για την έναρξη της συνεδρίασης, η μετοχή έχει περιορίσει τις απώλειες στο 7%. 

Χθες οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν απώλειες για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει αναδείξει εκ νέου έναν σκεπτικισμό αναφορικά με την παγκόσμια ανάπτυξη. Ειδικότερα η έξαρση στην Ινδία, πυροδοτεί ανησυχίες για πλήγμα στη ζήτηση σε βασικά εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο, του οποίου οι τιμές επεκτείνουν σήμερα τις απώλειές τους από τη χθεσινή συνεδρίαση. 

Η περίοδος των ανακοινώσεων των οικονομικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο βρίσκεται σε πλήρη «δράση». Με τις έως τώρα ανακοινώσεις οι αναλυτές της Refinitiv IBES, αναμένουν τα κέρδη των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, να αυξηθούν κατά 30,9% σε ετήσια βάση, έναντι σχεδόν 25%, πριν την έναρξη των ανακοινώσεων. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο σχεδόν 0,40% και έχει βάλει «πλώρη» για να υπερβεί ξανά τις 34.000 μονάδες φθάνοντας στις 33.967 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,23%, με τον Nasdaq να κινείται οριακά άνω του μηδενός. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News