Business & Finance Δευτέρα 12/04/2021, 17:05
ΑΓΟΡΕΣ

Εκκίνηση εβδομάδας με το «αριστερό» η Wall Street 

Εκκίνηση εβδομάδας με το «αριστερό» η Wall Street 

Διστακτικά μπήκε στην καινούργια εβδομάδα η Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να σημειώνουν απώλειες και το αμερικανικό χρηματιστήριο να μην καταφέρει να διατηρήσει το θετικό μομέντουμ από τη συνεδρίαση της Παρασκευής, όταν οι Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ. 

Η σημερινή εβδομάδα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι αυτή που σηματοδοτεί την ανεπίσημη έναρξη της περιόδου των ανακοινώσεων από τις εισηγμένες εταιρείες, των οικονομικών τους αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2021. 

Επίσημα η έναρξη είναι η 1η Απριλίου, ωστόσο από την ερχόμενη Τετάρτη και έως την Παρασκευή θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους οι Big 6 των αμερικανικών τραπεζών, οι JP Morgan, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Wells Fargo, Citigroup και Bank of America και στη συνέχεια το ένα μετά το άλλο τα «μεγαθήρια» του αμερικανικού επιχειρείν, θα δημοσιοποιήσουν τις επιδόσεις τους για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Refinitiv, τα κέρδη του α΄ τριμήνου των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, αναμένεται να αυξηθούν κατά 25% σε ετήσια βάση, που θα είναι και η μεγαλύτερη θετική μεταβολή από το 2018, όταν η μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή από την κυβέρνηση Τραμπ, επέφερε σημαντική αύξηση στα εταιρικά κέρδη.  

Χθες ο διοικητής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ανέφερε ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται σε σημείο καμπής με προσδοκίες για ανάπτυξή της και βελτίωση στην αγορά εργασίας, ωστόσο όπως προειδοποίησε ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο είναι να υπάρξει νέα επιδείνωση της Covid-19.

Η μετοχή που έχει ξεχωρίσει πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, είναι αυτή της Nuance Communications, μετά την ανακοίνωση ότι εξαγοράσθηκε από τη Microsoft (-0,42%), σε μια συμφωνία η αξία της οποίας θα ανέλθει στα 16 δισ. δολάρια. Προ-συνεδριακά η μετοχή της εταιρείας φωνητικής αναγνώρισης πραγματοποιούσε «άλμα» 23%, ωστόσο αφότου χτύπησε το καμπανάκι της έναρξης της συνεδρίασης, έχει περιορίσει τα κέρδη σχεδόν στο 17%. 

Άνω του +7,60% κινείται η μετοχή της Alibaba, μετά την ανακοίνωση του κινεζικού κολοσσού στον ηλεκτρονικό εμπόριο, ότι το πρόστιμο ρεκόρ ύψους 2,25 δισ. δολαρίων που της επέβαλε η κινεζική Επιτροπή Ανταγωνισμού για παραβίαση των αντιμονοπωλιακών κανόνων, δεν θα επηρεάσει τον ισολογισμό της. 

Άνοδο πέραν του 2% σημειώνει η μετοχή της Tesla μετά την αναβάθμιση της μετοχής της σε «buy» από την Canaccord Genuity, η οποία στην έκθεσή της αναφέρει ότι η εταιρεία μπορεί να κατασθεί ηγέτιδα και στον κλάδο της αποθήκευσης ενέργειας. 

Στις πρώτες συναλλαγές οι Dow Jones και S&P 500 υποχωρούν κατά 0,20%, με τον Nasdaq να καταγράφει απώλειες περί του 0,65%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News