Business & Finance Πέμπτη 8/04/2021, 17:32
ΑΓΟΡΕΣ

Άνοιγμα με ιστορικό υψηλό ο S&P 500, «πείσματα» από τον Dow Jones 

Άνοιγμα με ιστορικό υψηλό ο S&P 500, «πείσματα» από τον Dow Jones 

Από εκεί που σταμάτησε χθες συνεχίζει και σήμερα η Wall Street, παρουσιάζοντας ανομοιόμορφη εικόνα, με τη διαφορά ότι σήμερα έχουν αντιστρέψει ρόλους οι Dow Jones και Nasdaq. 

Εκείνος που παραμένει σταθερός είναι ο S&P 500 ο οποίος χθες και σήμερα κινείται ανοδικά, μια άνοδος που τον έφερε σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ στις 4.092,60, καταρρίπτοντας το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ του στις 4.086,23 μονάδες το οποίο και σημείωσε την περασμένη Δευτέρα. 

Σήμερα ωστόσο αυτός που κάνει «νερά» είναι ο βιομηχανικός Dow Jones, ενώ χθες μετά το πέρας της συνεδρίασης αυτό που σημείωσε απώλειες ήταν ο Nasdaq (-0,07%).  

Πριν από λίγο το αμερικανικό υπουργείο δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, οι οποίες αυξήθηκαν απροσδόκητα κατά 16.000 στις 744.000, από 728.000 και έναντι εκτιμήσεων για υποχώρησή τους στις 680.000 νέες αιτήσεις. 

Ωστόσο όπως έχει αποδειχθεί στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας οι επενδυτές δεν επηρεάζονται από τα μακροοικονομικά στοιχεία, καθώς εμφανίζονται συγκρατημένοι μετά την επιστροφή τους από την αργία για το Πάσχα των Καθολικών, παρά το γεγονός ότι οι δείκτες για τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες όπως και τα στοιχεία για την αγορά εργασίας ήταν κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά. 

Άλλωστε άπαντες βρίσκονται εν αναμονή των ανακοινώσεων των εταιρικών αποτελεσμάτων για το α΄ τρίμηνο του 2021. Η περίοδος επίσημα έχει ήδη αρχίσει, ωστόσο ανεπίσημα η έναρξη θεωρείται η ερχόμενη εβδομάδα όταν θα δημοσιεύσουν τα αποτελέσματά τους οι Big 6 των τραπεζών της Wall Street, οι JP Morgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, Bank of America, Citigroup και Wells Fargo.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις των αναλυτών της Refinitiv, τα κέρδη των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, αναμένονται να αυξηθούν κατά 24,2% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, από 21% των προηγούμενων εκτιμήσεων. 
Ο Dow Jones υποχωρεί περί του 0,20%, ο S&P 500 κινείται πλησίον του 0,20%, με τον Nasdaq να ενισχύεται σχεδόν 0,60%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News