Business & Finance Παρασκευή 9/04/2021, 17:46
ΑΓΟΡΕΣ

Ιστορικά υψηλά ρεκόρ για άλλη μια συνεδρίαση στη Wall Street 

Ιστορικά υψηλά ρεκόρ για άλλη μια συνεδρίαση στη Wall Street 

Η συνήθεια που τείνει να γίνει ρουτίνα συνεχίζεται και σήμερα στη Wall Street, καθώς με την έναρξη της συνεδρίασης καταγράφηκαν νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ, μια ημέρα αφότου ο S&P 500 έκλεισε σε νέο ιστορικό ρεκόρ.

Στη σημερινή συνεδρίαση παρά το «ανάποδο» ξεκίνημα του S&P 500, ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης όχι μόνο ανέστρεψε πορεία, αλλά αναρριχήθηκε σε νέο υψηλό ρεκόρ στις 4.105,25 μονάδες, κινούμενος στη συνέχεια πέριξ των 4.102,60 μονάδων καταγράφοντας κέρδη 0,15%. 

Ο Dow Jones θέλησε σήμερα να πάρει λίγη από την λάμψη του S&P 500, καταρρίπτοντας και αυτός το δικό του ιστορικό ρεκόρ, κάνοντας ένα πέρασμα από τις 33.654,15 μονάδες, για να περιορισθεί στη συνέχεια στις 33.564,49 μονάδες, κινούμενος σχεδόν 0,20% υψηλότερα. 

Αντιθέτως στο σημερινό «πάρτι» δεν συμμετέχει ο τεχνολογικός Nasdaq ο οποίος από την έναρξη της συνεδρίασης μπήκε σε αρνητικό έδαφος και παραμένει εκεί υποχωρώντας κατά 0,15%. Κι αυτό γιατί οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών που χθες παρέσυραν προς τα πάνω το αμερικανικό χρηματιστήριο σήμερα υποχωρούν, σε αντίθεση με τις μετοχές των τραπεζών που κινούνται ανοδικά, με τον τραπεζικό κλάδο να προπορεύεται σε σχέση με τους υπόλοιπους κύριους κλάδους. 

Οι αμερικανικές τράπεζες την ερχόμενη εβδομάδα ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους για το α΄ τρίμηνο του 2021, σηματοδοτώντας την έναρξη της περιόδου των ανακοινώσεων. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Refinitiv τα κέρδη για τις εταιρείες οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον S&P 500 αναμένεται να είναι αυξημένα κατά 25% σε ετήσια βάση, στην καλύτερη τριμηνιαία επίδοση από το 2018. 

Σήμερα εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα καταθέσει την πρώτη πρότασή του αναφορικά με τον προϋπολογισμό και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, προκειμένου να διαπιστωθεί η διαφορά της πολιτικής του ατζέντας σε σχέση με αυτή του προκατόχου του Ντόναλντ Τραμπ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News