Business & Finance Δευτέρα 8/03/2021, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στη Wall Street μετά την έγκριση του πακέτου ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων

Κέρδη στη Wall Street μετά την έγκριση του πακέτου ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων

Με άνοδο κινούνται στη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, στην πρώτη συνεδρίαση αφότου η Γερουσία έδωσε μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων την έγκρισή της για το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων.

Η δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου αρχίζει με τις αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων να παραμένουν σε υψηλά επίπεδα και αυτής της 10ετίας να κινείται πλησίον του 1,60%. Οι αποδόσεις δεν μετακινήθηκαν από τα επίπεδα που βρίσκονται το τελευταίο διάστημα, ούτε μετά την έγκριση του νέου πακέτου στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, προκαλώντας εκ νέου πιέσεις στον τεχνολογικό κλάδο. 

Ωστόσο οι δείκτες δείχνουν να μην πτοούνται με τον τεχνολογικό δείκτη παρά τις αρχικές απώλειες να καταγράφει κέρδη 0,38%, την ίδια ώρα που Dow Jones ενισχύεται περί του 1,04% και ο S&P 500 να σημειώνει άνοδο 0,70%. 

Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προέρχεται από μια συνεδρίαση αυτή της περασμένης Παρασκευής, στην οποία στο τελευταίο στάδιό της κατάφερε να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα και να κλείσει σε θετικό έδαφος. 

Οι επενδυτές πέραν της έγκρισης του νέου πακέτου, έχουν αναθαρρέψει και από τη βελτίωση στην αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Παρασκευής. Οι θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 379.000, σημαντικά περισσότερες από τις 210.000 που ανέμεναν οι αναλυτές, με το ποσοστό ανεργίας να παραμένει σταθερό στο 6,3%.   

Η μετοχή της Disney καταγράφει κέρδη 2,92%, μετά την απόφαση της πολιτείας της Καλιφόρνια να προχωρήσει σε χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για να λειτουργήσει η Disneyland από τον Απρίλιο.

Η απόφαση αυτή επέδρασε θετικά και στη μετοχή της AMC Entertainment η οποία πραγματοποιεί άλμα 5,96%. 

moneyreview.gr

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News