Business & Finance Πέμπτη 4/03/2021, 17:16
ΑΓΟΡΕΣ

Προσπάθεια αντίδρασης χωρίς επιτυχία από τη Wall Street 

Προσπάθεια αντίδρασης χωρίς επιτυχία από τη Wall Street 

Η πτωτική πορεία συνεχίζεται και σήμερα στη Wall Street, παρά την αρχική αντίδραση των τριών βασικών χρηματιστηριακών δεικτών, οι οποίοι εισήλθαν στη συνεδρίαση με κέρδη, τα οποία όμως πολύ γρήγορα τα παρέδωσαν.

Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας δείχνει ότι δύσκολα θα αναστραφεί, με τους επενδυτές να δείχνουν σταθερά προβληματισμένοι από τη θετική εξέλιξη του εμβολιασμού στις ΗΠΑ και τις προοπτικές επανόδου της αμερικανικής οικονομία σε μια ομαλή πορεία.

Σε αυτό το ενδεχόμενο, τα κυβερνητικά μέτρα στήριξης είναι πολύ πιθανό να αποσυρθούν νωρίτερα και εταιρείες που εν μέσω της πανδημίας ευνοήθηκαν από τον εγκλεισμό των ανθρώπων στα σπίτια τους, να βρεθούν εν μέσω πιέσεων, καθώς οι επενδυτές θα στραφούν στις μετοχές εκείνων που θα αναζωογονηθούν από το άνοιγμα της οικονομίας.

Οι ανησυχίες αυτές σε συνδυασμό με εκείνες για άνοδο του πληθωρισμού, οδήγησαν σε ένα ανοδικό ράλι των αμερικανικών κρατικών ομολόγων, το οποίο με τη σειρά του προκάλεσε ένα κύμα ρευστοποιήσεων στις αμερικανικές μετοχές.

Ωστόσο όπως και χθες οι αποδόσεις παρουσιάζουν σημάδια σταθεροποίησης, με τους επενδυτές όμως να παραμένουν διστακτικοί.

Πριν από λίγο το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε τα στοιχεία για τις νέες αιτήσεις για επιδόματα εργασίας την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 745.000 Αμερικανοί αιτήθηκαν για νέα επιδόματα ανεργίας, από 736.000 αιτήσεις μια εβδομάδα νωρίτερα και έναντι προβλέψεων για 750.000 νέες αιτήσεις.

Παρά τη μικρή άνοδο των αιτήσεων, τα στοιχεία κρίνονται ικανοποιητικά, καθώς την εβδομάδα που αφορούν τα εν λόγω στοιχεία, ο παγετός στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ, άφησε μεγάλες περιοχές χωρίς νερό και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ πολλές μονάδες παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Τέξας, αναγκάσθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Ο Dow Jones κινείται χαμηλότερα περί του 0,20%, ο S&P 500 υποχωρεί σχεδόν 0,60%, με τον Nasdaq να καταγράφει αισθητές απώλειες της τάξεως του 1,60%.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News