Business & Finance Πέμπτη 25/02/2021, 17:23
ΑΓΟΡΕΣ

Άνευρο ξεκίνημα στη Wall Street με το νέο υψηλό ρεκόρ του Dow Jones 

Άνευρο ξεκίνημα στη Wall Street με το νέο υψηλό ρεκόρ του Dow Jones 

Με το μοτίβο των τελευταίων συνεδριάσεων ξεκίνησε και η σημερινή στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται πτωτικά, μία ημέρα αφότου ο Dow Jones έκλεισε σε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ.

Χθες για άλλη μια φορά στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης σημείωνε απώλειες στις πρώτες ώρες των συναλλαγών, ωστόσο στη συνέχεια έβγαλε αντίδραση ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση με άνοδο. 

Την τάση αυτή που παρατηρείται στις τελευταίες συνεδριάσεις δεν στάθηκαν ικανά να την αναστρέψουν σήμερα τα στοιχεία για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγο.

Βάσει των στοιχείων του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, οι αιτήσεις για νέα επιδόματα ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσαν σημαντική υποχώρηση, στις 730.000 αιτήσεις, από 841.000 μια εβδομάδα νωρίτερα. 

Οι εν ισχύ αιτήσεις (εκείνες που συνεχίζονται και έχουν γίνει τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν), υποχώρησαν κατά 101.000 στις 4,42 εκατ. αιτήσεις, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 21 Μαρτίου, ωστόσο αισθητά υψηλότερα από τα προ πανδημίας επίπεδα. 

Στους επενδυτικούς κύκλους επικρατεί αναβρασμός αναφορικά με τα κρατικά ομόλογα και την ανοδική πορεία στην οποία έχουν επιδοθεί το τελευταίο διάστημα οι αποδόσεις τους.

Χθες η απόδοση του δεκαετούς τίτλους χρέους άγγιξε το 1,46%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020, πριν αρχίσει ο πανικός στις αγορές εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Στο προσκήνιο έχει επανέλθει η μετοχή της GameStop, η οποία χθες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με ένα καθηλωτικό +103,94%, ενώ σήμερα κινείται πλέον του 40%. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή της από τα 44,97 δολάρια που έκλεισε στη συνεδρίαση της Τρίτης, σήμερα διαπραγματεύεται πέριξ των 128 δολαρίων. 

Σε αυτό το στάδιο ο Dow Jones υποχωρεί 0,30%, ο S&P 500 περί του 0,55%, ενώ ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά σχεδόν 0,90%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News