Business & Finance Τρίτη 2/03/2021, 17:19
ΑΓΟΡΕΣ

Προσγείωση της Wall Street μετά τις χθεσινές υψηλές πτήσεις 

Προσγείωση της Wall Street μετά τις χθεσινές υψηλές πτήσεις 

Η ορμή από τη χθεσινή συνεδρίαση με τη Wall Street να σημειώνει την καλύτερη ημέρα σε διάστημα εννέα μηνών, δεν διατηρήθηκε και σήμερα στο αμερικανικό χρηματιστήριο. 

Το χθεσινό ντελίριο προκαλούμενο τόσο από την έγκριση του δημοσιονομικού πακέτου ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων από τη Γερουσία, όσο και από το «πράσινο φως» των αμερικανικών υγειονομικών αρχών για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού της Johnson & Johnson, σήμερα δείχνει να «ξεθωριάζει».

Χθες το «κοντέρ» σταμάτησε στο +1,95% για τον Dow Jones, στο 2,38% για τον S&P 500 και στο +3,01% για τον Nasdaq, στην πιο αποδοτική συνεδρίαση της Wall Street από τον περασμένο Ιούνιο. 

Η είσοδος στον Μάρτιο ήταν αναμφισβήτητα εντυπωσιακή, μετά την αβεβαιότητα στο δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου η οποία περιέβαλε τους επενδυτές, από τις ανησυχίες ότι τα προγράμματα εμβολιασμού θα επιφέρουν πιο γρήγορη απόσυρση των κυβερνητικών μέτρων στήριξης, ενώ παράλληλα θα ενισχυθεί ο πληθωρισμός. 

Σήμερα εντούτοις, οι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου κινούνται χωρίς ξεκάθαρη κατεύθυνση, με τον Dow Jones να σημειώνει κέρδη 0,16% και τους S&P 500 και Nasdaq να υποχωρούν 0,20% και 0,30% αντίστοιχα. Παρά το γεγονός ότι στην αγορά των κρατικών ομολόγων και σήμερα παρατηρείται μια σχετική ηρεμία, ο χθεσινός άκρατος ενθουσιασμός ατόνησε. 

Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης η Zoom με ανακοίνωσή της, προχώρησε σε προβλέψεις καλύτερες των αναλυτών αναφορικά με τα έσοδα του τρέχοντος τριμήνου, εκτιμήσεις που εκτίναξαν τη μετοχή πέραν του 16%. 

Κέρδη πλησίον του 3% σημειώνει η μετοχή της Target, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το δ΄ τρίμηνο του 2020, τα οποία και πραγματοποίησαν άλμα 21% σε ετήσια βάση, καθώς η αυθημερόν παράδοση και οι υπηρεσίες παραλαβής από τα καταστήματα, βοήθησαν ούτως ώστε η ζήτηση για προϊόντα σπιτιού, παιχνιδιών και τροφίμων να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News