Business & Finance Παρασκευή 5/03/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Ενυπωσιακή ανάκαμψη για τη Wall Street παρά την έντονη νευρικότητα

Ενυπωσιακή ανάκαμψη για τη Wall Street παρά την έντονη νευρικότητα

Με άνοδο έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street, παρά την έντονη νευρικότητα, με το δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq να ανακάμπτει στο τέλος μίας εβδομάδας που τον απομάκρυνε 8% από το πρόσφατο ιστορικό υψηλό του Φεβρουαρίου. 

Και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες ανέκαμψαν από τις απώλειες που κατέγραφαν ενωρίτερα, σε μία νευρική συνεδρίαση, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν τις επιπτώσεις που θα έχει η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων στις μετοχές. Ωστόσο, η τεχνολογία επέστρεψε και πάλι στο προσκήνιο, με τους επενδυτές να βρίσκουν ξανά ευκαιρία για αγορές μετά τη μεγάλη πτώση των τελευταίων συνεδριάσεων. Η μετοχή της Microsoft έκανε ράλι 2,2%, στηρίζοντας το δείκτη S&P 500 περισσότερο από κάθε άλλη μετοχή, ενώ ώθηση έδωσαν και τα κέρδη των Intel, Alphabet και Oracle. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,55% αφού όμως ενωρίτερα κατέγραφε απώλειες άνω του 2% και ο S&P 500 έκλεισε με άνοδο 1,95% αφού επίσης υποχωρούσε ενωρίτερα περίπου μία ποσοστιαία μονάδα. Στο ίδιο μοτίβο και ο Dow Jones που έκλεισε με κέρδη 1,86% ή 570 μονάδων, αφού αρχικά υποχωρούσε κατά 150 μονάδες. O ενεργειακός κλάδος του S&P 500 κατέγραψε κέρδη 3% με στήριγμα το συνεχιζόμενο ράλι των τιμών πετρελαίου. 

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Nasdaq υποχώρησε περισσότερο από 2%, ενώ αντίθετα ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,8% διακόπτοντας μία καθοδική πορεία δύο εβδομάδων και ο Dow επίσης με κέρδη 1,8%. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ξέφυγε και πάλι στο 1,62%, σε νέο υψηλό έτους, στον απόηχο των στοιχείων που έδειξαν ότι τον Φεβρουάριο δημιουργήθηκαν στις ΗΠΑ 379.000 νέες θέσεις εργασίας, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις αναλυτών και δικαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ έχει μπει στο δρόμο της ανάκαμψης, πυροδοτώντας πληθωριστικές πιέσεις. Εν συνεχεία ωστόσο, «μάζεψε» στο 1,55%.

Η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη και στις συζητήσεις που άρχισαν στη Γερουσία για τα νέα δημοσιονομικά μέτρα 1,9 τρισ.δολαρίων εν όψει της ψήφισής τους απο το συγκεκριμένο σώμα του Κογκρέσου, αφού όμως γίνουν, όπως αναμένεται, κάποιες μικρές τροποποιήσεις για τον τρόπο με τον οποίο διανεμηθούν τα χρήματα.

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της Oracle ενισχύθηκε 6% από τη στιγμή που η Barclays αναβάθμισε τη σύστασή της σε «overweight», επικαλούμενη την αναμενόμενη βελτίωση του τομέα τεχνολογίας πληροφορικής.  

 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News