Business & Finance Παρασκευή 26/02/2021, 23:01
WALL STREET

Ανέκαμψε ο Nasdaq – «Βουτιά» για το Dow

Ανέκαμψε ο Nasdaq – «Βουτιά» για το Dow

Σε ανάκαμψη επέστρεψε ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq μία ημέρα μετά τις χειρότερες απώλειές του σε διάστημα τεσσάρων μηνών, παρότι το κλίμα παρέμεινε ευάλωτο, όπως έδειξε και η μεγάλη πτώση του Dow Jones. 

O Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,56%, καθώς οι επενδυτές επανήλθαν στα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας που είχαν βρεθεί χθες στο επίκεντρο των μαζικών ρευστοποιήσεων. Η μετοχή του Facebook ενισχύθηκε άνω του 3%, ενώ Microsoft και Apple περισσότερο από 2% εκάστη. Παρ΄όλα αυτά, ο κλάδος τεχνολογίας παρουσίασε σε εβδομαδιαία βάση την χειρότερη επίδοση πολλών μηνών, εν μέσω ανησυχιών από την άνοδο των αμερικανικών αποδόσεων.

Ο δείκτης VIX της Wall Street που παρακολουθεί το βαθμό μεταβλητότητας στην αγορά εκτινάχθηκε σε υψηλό μηνός, γεγονός που καταδεικνύει την ανησυχία των επενδυτών. Αναλυτές επισημαίνουν ότι εάν οι αποδόσεις των αμερικανικών κρατικών ομολόγων κρατηθούν στα σημερινά επίπεδα, αυτό δεν θα είναι καλό, όμως εάν συνεχίσουν την ανιούσα με την ίδια ένταση, αυτό θα δημιουργήσει μείζον πρόβλημα. 

Ο Dow Jones, παρότι έκλεισε σήμερα με πτώση 1,50%, παρασυρόμενος από τις απώλειες των Salesforce και IBM, σημείωσε τον Φεβρουάριο την καλύτερη μηνιαία επιδοση από το Νοέμβριο του 2020, με άνοδο 3,5%, ενώ και ο Nasdaq κατάφερε να παρουσιάσει θετικό πρόσημο, 2%, σε μηνιαία βάση, παρά τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων. 

Ο δείκτης S&P 500 έκλεισε και αυτός τη συνεδρίαση με πτώση 0,47%. Στη διάρκεια της εβδομάδας υποχώρησε επίσης 1,5%, ο Dow Jones 0,9%, ενώ ο Nasdaq 4%. Στο μήνα όμως, ο S&P 500 ενισχύθηκε 4%.

Ο ενεργειακός κλάδος κατέγραψε κέρδη 5% μόνο αυτή την εβδομάδα, ανεβάζοντας τα κέρδη του Φεβρουαρίου στο 22,2%. Η ενέργεια είναι μέχρι στιγμής ο μεγάλος νικητής, ενώ ακολουθεί ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών με άνοδο 12,4% το μήνα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News