Business & Finance Τετάρτη 24/02/2021, 15:47
ΑΓΟΡΕΣ

Ενώ η μετοχή της Tesla καταρρέει ένα fund τοποθέτησε 171 εκατ. δολάρια 

Ενώ η μετοχή της Tesla καταρρέει ένα fund τοποθέτησε 171 εκατ. δολάρια 

Η μετοχή της Tesla δεν διάγει και τις καλύτερες ημέρες της, καθώς από τότε που ο ιθύνων νους της Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η αμιγώς ηλεκτροκίνητη αυτοκινητοβιομηχανία έχει επενδύσει 1,5 δισ. δολάρια σε Bitcoin, σε συνδυασμό με ένα γενικευμένο sell-off στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου (η μετοχή διαπραγματεύεται στο ταμπλό του Nasdaq), έχει βρεθεί εν μέσω έντονων πιέσεων. Αποτέλεσμα μετά τις χθεσινές απώλειες 8,55% να παραδώσει όλα τα κέρδη της για το 2021.

Κι όμως χθες Τρίτη ένα fund και συγκεκριμένα το Ark Invest πηγαίνοντας κόντρα στο χθεσινό ρεύμα, επένδυσε 171 εκατ. δολάρια αγοράζοντας μετοχές της Tesla. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ark Invest, η συνολική τοποθέτηση στις μετοχές της Tesla έγινε σε τρεις συναλλαγές αξίας 124 εκατ. δολαρίων, 39 εκατ. δολαρίων και 8 εκατ. δολαρίων, την ίδια ώρα που πούλησε μετοχές αξίας 126 εκατ. δολαρίων της κατασκευάστριας ημιαγωγών Taiwan Semiconductor. 

Το ETF του εν λόγω fund, ARK Innovation υπέστη επίσης βαριές απώλειες κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας και της Τρίτης, της τάξεως του 9%, καθώς οι μετοχές της Tesla αναλογούν στο 10% της συνολικής αξίας του ETF. Όπως αναφέρει το Reuters μόνο κατά τη χθεσινή συνεδρίαση συνολικά άλλαξαν χέρια μετοχές του ARK Innovation συνολικής αξίας 5 δισ. δολαρίων.

Την ίδια ώρα οι καθαρές short θέσεις στις μετοχές του fund εκτινάχθηκαν κατά 100%, μην έχοντας τη δυνατότητα να διαθέσει άλλες μετοχές για στοιχηματισμό σε πτώση τους. 

Μετά την τελευταία τοποθέτησή του, το Ark Invest διακρατεί περισσότερο από 0,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Tesla, με τη στάθμιση των μετοχών σε όλα τα funds του να έχει διαμορφωθεί πλέον στο 6,6%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News