Business & Finance Πέμπτη 18/02/2021, 23:00
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Τεχνολογία και απασχόληση οδήγησαν σε πτώση τη Wall Street

Τεχνολογία και απασχόληση οδήγησαν σε πτώση τη Wall Street

Η απομάκρυνση των επενδυτών από τα μεγάλα ονόματα της τεχνολογίας σε συνδυσμό με την απρόσμενη αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ οδήγησαν τη Wall Street σε πτώση, καθώς τα τελευταία στοιχεία έδειξαν πόσο ευάλωτη παραμένει η ανάκαμψη της απασχόλησης. 

Ο Dow Jones υποχώρησε 118,7 μονάδες ή 0,38%, ο S&P 500 0,43%, ενώ ο Nasdaq 0,69%.

«Βαρίδι», η μετοχή της Walmart από τη στιγμή που ο όμιλος λιανικής ανακοίνωσε κέρδη τέταρτου τριμήνου 2020 κατώτερα των προσδοκιών.

Πτώση 2,4% κατέγραψε και η μετοχή της Apple, με τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να καταγράφει απώλειες 4,6% από την αρχή της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές ρευστοποίησαν τα κέρδη τους από τις μεγάλες μετοχές της τεχνολογίας που καθοδήγησαν και τα αλλεπάλληλα ιστορικά υψηλά της Wall Street. Με απώλειες 2,5% και η μετοχή της Tesla, που φθάνουν το 4,6% από την αρχή της εβδομάδας. 

Την ίδια στιγμή, τα τελευταία στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας έδειξαν ότι έφθασαν τις 861.000 την προηγούμενη εβδομάδα, το υψηλότερο επίπεδο σε διάρκεια μηνός, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Επίσης, η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για αύξηση του πληθωρισμού έκαναν ορισμένους επενδυτές να αρχίσουν να ανησυχούν για πιθανή υπαναχώρηση των μετοχών σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Ωστόσο, οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι τα νέα δημοσιονομικά μέτρα στήριξης σε συνδυασμό με τα ισχυρά εταιρικά κέρδη θα δώσουν νέα ώθηση στη Wall Street.

Από τους 11 κορυφαίους κλάδους του δείκτη S&P 500, μόνο αυτός των εταιρειών κοινής ωφελείας κινήθηκε σε άνοδο. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News