Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 14:25
ΑΓΟΡΕΣ

Νέο «χτύπημα» Μασκ στο Twitter και εκτίναξη 65% της τιμής του Dogecoin 

Νέο «χτύπημα» Μασκ στο Twitter και εκτίναξη 65% της τιμής του Dogecoin 

Το «μαγικό ραβδί» του κούνησε για άλλη μια φορά ο Ίλον Μασκ, αυτή τη φορά κάνοντας απλώς μια αναφορά στο Dogecoin από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, μια αναφορά που ήταν όμως αρκετή για να στείλει στα ουράνια την τιμή του, σημειώνοντας άνοδο σχεδόν 65%.

Ο επικεφαλής της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, έχει αναδειχθεί κάτι σαν υποκινητής των αγορών, καθώς τα «τιτιβίσματά» του σε μετοχές εταιρειών όπως οι Gamestop, Etsy και CD Projekt, συνέβαλαν στην ενίσχυσή τους (στην περίπτωση βέβαια της Gamestop απλά βοήθησε στην ξέφρενη πορεία της).

Σήμερα Πέμπτη και μόλις δύο ημέρες αφότου ο Μασκ είχε δηλώσει ότι θα κάνει ένα διάλλειμα από το Twitter, ανήρτησε δύο tweets «λιτά και απέριττα»: «Doge» και «Το Dogecoin είναι το κρυπτονόμισμα του λαού».

Αυτές οι δύο αναρτήσεις ήταν αρκετές για την τιμή του εν λόγω κρυπτονομίσματος να εκτοξευθεί κατά 65% στο 0,0446 δολάριο. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρός άνδρας της Tesla, τον Δεκέμβριο ξανά μέσω του Twitter είχε αναφερθεί στο Dogecoin. Έκτοτε το κρυπτονόμισμα από την 44η θέση της λίστας με την κεφαλαιοποίηση των κρυπτονομισμάτων έχει σκαρφαλώσει στην 12η, με την κεφαλαιοποίησή του στα 6,21 δισ. δολάρια. 

Σήμερα εξάλλου η τιμή του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος με όρους κεφαλαιοποίησης (185,69 δισ. δολάρια) πίσω μόνο από το Bitcoin, του Ethreum, σημείωσε νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα 1.698,56 δολάρια, ωστόσο στη συνέχεια παρέδωσε μέρος των κερδών για να πέσει στα 1.623,88 δολάρια, με άνοδο 4,45%. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News