Business & Finance Πέμπτη 4/02/2021, 12:57
BUSINESS & FINANCE

Euroxx: Πώς βλέπει τα αποτελέσματα της Mytilineos για το 2020

Euroxx: Πώς βλέπει τα αποτελέσματα της Mytilineos για το 2020

Εύρωστα και πλήρως συγκρίσιμα με τα προ-κορωνοϊού επίπεδα χαρακτηρίζονται τα οικονομικά μεγέθη της Mytilineos για το έτος χρήσης 2020, όπως αναφέρεται σε σημερινό report της Euroxx.

Η εταιρεία εμφάνισε καθαρά κέρδη 129 εκατ. ευρώ έναντι 145 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα αποτελέσματα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDA) παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα -315 από 313 εκατ. ευρώ- χάρη στην ισχυρή επίδοση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου.

Ο τζίρος δε, διαμορφώθηκε σε 1,899 δισ. ευρώ έναντι 2,2 δισ. ευρώ το 2019, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 16%, η οποία οφείλεται στο αδύναμο περιβάλλον τιμών στους τομείς της Μεταλλουργίας, Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, αλλά και στην χρονική μετατόπιση των νέων έργων στους Τομείς Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών – Αποθήκευσης Ενέργειας και Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Euroxx: Πώς βλέπει τα αποτελέσματα της Mytilineos για το 2020-1

«Η Mytilineos δημοσίευσε ένα σύνολο εύρωστων αποτελεσμάτων για το 2020, πλήρως συγκρίσιμο με το προ-πανδημίας 2019 σε επίπεδο λειτουργικών κερδών, απορροφώντας τελείως την επίδραση του κορωνοϊού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η χρηματιστηριακή εταιρεία.

Κατά την ίδια, τα θετικά οικονομικά μεγέθη οφείλονται κυρίως στην αξιοσημείωτη επίδοση του Τομέα Ενέργειας και Φυσικού Αερίου, αλλά και στην ισχυρή ανάκαμψη των τιμών αλουμινίου. Μάλιστα, σε σχέση με τις προβλέψεις της Euroxx, τα αποτελέσματα EBITDA ήταν κατά 8,5% υψηλότερα, ενώ τα καθαρά κέρδη αποδείχθηκαν ελαφρώς μικρότερα.

Στο μεταξύ, το καθαρός χρέος της εταιρείας ανήλθε στα 538 εκατ. ευρώ, αυξημένο κατά 28% σε ετήσιο επίπεδο, οδηγώντας τον δείκτη καθαρά χρέους / EBITDA στο 1,71. Ειδική μνεία κάνει και στην ισχυρή ρευστότητα, η οποία υπερβαίνει το 1,3 δισ. ευρώ, αλλά και στο πολύ άνετο πιστωτικό προφίλ, καθώς έως το 2024 δεν αναμένονται σημαντικές λήξεις ομολόγων.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News