Business & Finance Δευτέρα 1/02/2021, 11:33
BUSINESS & FINANCE

Ο Έλον Μασκ ανέβασε και πάλι το Bitcoin

Ο Έλον Μασκ ανέβασε και πάλι το Bitcoin

Και νέα ώθηση στην τιμή του Bitcoin  έδωσε ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ. Λίγες μέρες αφότου πρόσθεσε το hastag #Bitcoin στο bio του στο Twitter προκαλώντας την εκτίναξη των τιμών του κρυπτονομίσματος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου επανήλθε στο θέμα.

«Το Bitcoin είναι ένα καλό πράγμα», είπε μέσω του app Clubhouse, προσθέτοντας ότι ο ίδιος «έφτασε αργά στο πάρτι», ενώ θα έπρεπε να είχε αγοράσει το κρυπτονόμισμα πριν από οκτώ χρόνια.

Το αποτέλεσμα ήταν ότι το Bitcoin ενισχύθηκε σχεδόν ως τα 34.500 δολάρια τη Δευτέρα, πριν να υποχωρήσει χαμηλότερα. Υπενθυμίζεται ότι στις 29 Ιανουαρίου, όταν ο Μασκ πρόσθεσε στο προφίλ του στο Twitter το #bitcoin, οι τιμές είχαν εκτιναχθεί έως και 16%, ξεπερνώντας τα 38.000 δολάρια.

Το Bitcoin έχει χάσει περίπου 8.000 αφότου άγγιξε το νέο ιστορικό ρεκόρ των σχεδόν 42.000 δολαρίων στις αρχές του Ιανουαρίου, όμως εξακολουθεί να προσφέρει κέρδη 260% τον τελευταίο χρόνο.

«Το Bitcoin είναι πραγματικά στα πρόθυρα του να αποκτήσει την ευρεία αποδοχή των ανθρώπων του παραδοσιακού finance», είπε ο Μασκ μιλώντας στο Clubhouse.

Πάντως, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι τα τρέχοντα επίπεδα του Bitcoin δεν μπορούν να συντηρηθούν. Η άνοδος του κρυπτονομίσματος είναι «πιο απότομη από οποιασδήποτε άλλης χρηματοοικονομικής καινοτομίας ή επενδυτικής φούσκας των τελευταίων 50 χρόνων», έγραψε σε ανάλυσή του ο Τζον Νόρμαντ, της JP Morgan.

Moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News