Business & Finance Παρασκευή 29/01/2021, 12:15
ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ

Aπογείωση 800% και για το Dogecoin μέσω Reddit

Aπογείωση 800% και για το Dogecoin μέσω Reddit

Το Dogecoin, ένα ψηφιακό νόμισμα που δημιουργήθηκε αρχικά ως αστείο, έχει δει την αξία του να ενισχύεται περισσότερο από 800%, καθώς μία ομάδα στο Reddit θέλησε να το μετατρέψει σε… «GameStop των κρυπτονομισμάτων». Το ξέφρενο ράλι σειράς εταιρειών που ήταν στο στόχαστρο των short sellers και εναλλακτικών επενδύσεων υψηλού κινδύνου έχει σημάνει συναγερμό διεθνώς. 

Το Dogecoin δημιουργήθηκε το 2013 στη βάση ενός δημοφιλούς meme τότε, το οποίο περιελάμβανε έναν σκύλο Shiba Inu. H εκρηκτική άνοδός του τις τελευταίες ημέρες αποδίδεται στον ενθουσιασμό μίας ομάδας στο Reddit, που αποκαλείται «SatoshiStreetBets». O Έλον Μασκ είχε και αυτός τη δική του συμβολή ανεβάζοντας στο Twitter μία φωτογραφία εξωφύλλου περιοδικού με την ονομασία Dogue (από το Vogue). Οι χρήστες του Reddit εξέλαβαν το «τιτίβισμα» του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου ως στήριξη στο ράλι του κρυπτονομίσματος. 

Aπογείωση 800% και για το Dogecoin μέσω Reddit-1

 

Η τιμή του dogecoin διαμορφώνεται στα 0,0707 δολ. στη Σιγκαπούρη- με άνοδο μεγαλύτερη του 800% σε σχέση με πριν από 24 ώρες, σύμφωνα με την Coingecko. Νωρίτερα είχε αναρριχηθεί έως και το ρεκόρ των 0,072330 δολ. Μπορεί η τιμή να φαίνεται πολύ χαμηλή, αλλά το κρυπτονόμισμα έχει προσθέσει το τελευταίο 24ωρο περί τα 7,17 δισ. δολάρια στην κεφαλαιοποίησή του. 

Να θυμίσουμε ότι από το Reddit ξεκίνησε και η φρενήρης άνοδος της μετοχής της GameStop. Στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δημιουργηθεί chat rooms για μικροεπενδυτές, όπως το WallStreetBets. Εκεί δημοσιεύθηκε πρόσφατα ένα post, σύμφωνα με το οποίο ανεξάρτητος επενδυτής είχε κέρδη άνω του 1.000% από το ποντάρισμα στη μετοχή της GameStop. Η ανάρτηση έγινε viral σε χρόνο – ρεκόρ. Αναλυτές σχολιάζουν πως κανείς δεν περίμενε ότι μία πλατφόρμα όπως το Reddit θα είχε τόσο μεγάλη επιρροή στον χρηματιστηριακό κόσμο και μάλιστα από τις ΗΠΑ έως την Ινδία και από την Ολλανδία έως την Κίνα. 

Οι κινήσεις της Robinhood 

H Robinhood Markets, στην οποία κατέφυγαν πολλοι χρήστες του Reddit για να ποντάρουν στην GameStop έβαλε προσωρινά «φρένο» σε κάποιες συναλλαγές, ενώ πέτυχε να αντλήσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια από υφιστάμενους επενδυτές για να προστατευθεί από την «καταιγίδα». «Η κεφαλαιακή ένεση είναι ένα ισχυρό σήμα εμπιστοσύνης από επενδυτές που θα μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας» ανέφερε εκπρόσωπος της Robinhood. «Τα χρήματα θα επιστρέψουν στην εταιρεία «να συνεχίσουν να επενδύσουν σε ρυθμούς ανάπτυξης- ρεκόρ» συμπλήρωσε. 

Οι περιορισμοί που έθεσε στις συναλλαγές την Πέμπτη δεν ευχαρίστηκαν κανέναν, παρά μόνο ίσως τα hedge fudns. Σε μία «σουρελαστική», όπως την χαρακτηρίζει το Bloomberg, πολιτική εξέλιξη οι σφοδροί αντίπαλοι Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ και Τεντ Κρουζ βρήκαν κοινό έδαφος, καταδικάζοντας τις αποφάσεις της εταιρείας. Τα όσα λαμβάνουν χώρα τα τελευταία 24ωρα ρίχνουν φως σε μία γωνιά της αγοράς που έμενε έως τώρα στην αφάνεια. Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News