Business & Finance Δευτέρα 21/12/2020, 21:06
ΑΓΟΡΕΣ

Ποιο κρυπτονόμισμα κάνει ράλι μετά από tweet του Ε. Μασκ

Ποιο κρυπτονόμισμα κάνει ράλι μετά από tweet του Ε. Μασκ

 

Ο ιθύνων νους της Tesla μπορεί σήμερα να είναι επικεντρωμένος στο ντεμπούτο της μετοχής της αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας στον δείκτη S&P 500 (το οποίο ντεμπούτο παρεμπιπτόντως δεν έχει στεφθεί με επιτυχία καθώς καταγράφει απώλειες περί του 5%), ωστόσο φρόντισε να φέρει αναταράξεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Αφορμή μια χθεσινή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, με την οποία αναφέρθηκε στο κρυπτονόμισμα Dogecoin (το ψηφιακό νόμισμα το οποίο δημιουργήθηκε ως παρωδία στο διάσημο meme στο διαδίκτυο doge στο οποίο απεικονίζεται σε διάφορες χιουμοριστικές καταστάσεις ένας σκύλος της ιαπωνικής ράτσας σίμπα ίνου), γράφοντας: «Μια λέξη, doge».

Ποιο κρυπτονόμισμα κάνει ράλι μετά από tweet του Ε. Μασκ-1

Προηγουμένως με «τιτιβίσματα», είχε αναφερθεί στο Bitcoin, ισχυριζόμενος ότι είναι το «συνθηματικό» του ωστόσο : «Αστειεύομαι, ποιος χρειάζεται συνθηματικό έτσι κι αλλιώς;»

Ποιο κρυπτονόμισμα κάνει ράλι μετά από tweet του Ε. Μασκ-2

Μάλιστα ο Μασκ προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, καθώς στο προφίλ του φαίνεται η πρόταση, «Πρώην CEO του Dogecoin».

Αποτέλεσμα όλων αυτών των τεχνασμάτων, το εν λόγω κρυπτονόμισμα, σήμερα να πραγματοποιεί ράλι με την τιμή του στη διάρκεια της ημέρας να έχει εκτιναχθεί έως το +25%.

Το Dogecoin με κεφαλαιοποίηση περί των 550 εκατ. δολαρίων, δεν θεωρείται από τα ισχυρά κρυπτονομίσματα, ενώ με βάση τα στοιχεία του CoinMarketCap, βρίσκεται στην 44η θέση.

Με το Bitcoin να έχει βάλει πλώρη για τα 25.000 δολάρια, για τα εναλλακτικά κρυπτονομίσματα η συγκυρία μοιάζει ιδανική για να εκμεταλλευθούν το θετικό μομέντουμ που έχει περιβάλει την αγορά.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ αναφέρεται στο Dogecoin, καθώς τον περασμένο Ιούλιο πάλι μέσω του Twitter είχε προβλέψει : «Ένα κανονικό μέλλον με το Dogecoin».

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnn.com

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News