Business & Finance Τρίτη 26/01/2021, 23:10
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Mε πτώση έκλεισε η Wall Street μετά τα αρχικά ρεκόρ της

Mε πτώση έκλεισε η Wall Street μετά τα αρχικά ρεκόρ της

Χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά που είχαν αγγίξει ενωρίτερα έκλεισαν οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq, καταγράφοντας μικρές απώλειες, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα μέχρι τώρα εταιρικά αποτελέσματα τέταρτου τριμήνου του 2020 και να έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο ανακοινωθέν από τη συνεδρίαση της Φέντεραλ Ριζέρβ αύριο το βράδυ.

Ο Dow υποχώρησε 0,07%, ο S&P 500 0,15%, ενώ ο Nasdaq 0,07%. Για το Nasdaq, η πτώση τερμάτισε το πενθήμερο σερί εντυπωσιακών κερδών, που σηματοδοτεί την πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από τις αρχές Νοεμβρίου. 

Με τις μετοχές του δείκτη S&P 500 να διαπραγματεύονται σε επίπεδα 22 φορές πάνω από τα προσδοκώμενα κέρδη 12μήνου, αυξάνονται οι ανησυχίες στη Wall Street ότι μπορεί να κινούνται σε επίπεδα φούσκας, γεγονός που καθιστά πολύ πιθανή μία διόρθωση. Για το λόγο αυτό και οι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προβλέψεις των επιχειρήσεων για να διαπιστώσουν εάν δικαιολογούνται αυτές οι υψηλές αποτιμήσεις.

Από τις 84 επιχειρήσεις που είναι εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 και έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το 86,9% έχουν παρουσιάσει επιδόσεις καλύτερες των προσδοκιών, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

Πάντως, οι περισσότεροι αναλυτές δεν περιμένουν σημαντικές αλλαγές στη λεκτική της Φέντεραλ Ριζέρβ με τον πρόεδρό της Τζερόμ Πάουλε να κάνει πιθανότατα ιδιαίτερη αναφορά στον πληθωρισμό. 

Στο «μικροσκόπιο» των επενδυτών βρίσκονται και οι συζητήσεις για τα μέτρα στήριξης στο Κογκρέσο με τον επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία να αναφέρει ότι οι Δημοκρατικοί θα προχωρήσουν στην επικύρωση της νέας δέσμης δημοσιονομικών μέτρων του Τζο Μπάιντεν χωρίς τη στήριξη των Ρεπουμπλικάνων εάν αυτό κριθεί αναγκαίο. 

Από τις μετοχές, σημαντική άνοδο κατέγραψε αυτή της 3Μ, καθώς τα αποτελέσματα της εταιρείας υπογράμμισαν τα οφέλη από τη μείωση του κόστους και τη ζήτηση για προϊόντας της, όπως αναπνευστήρες, που χρησίμευσαν στην πανδημία του κορωνοϊού. Σε άνοδο και η μετοχή της φαρμακοβιομηχανίας Johnson & Johnson η οποία αναμένεται να παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα τα αποτελέσματά των κλινικών δοκιμών του εμβολίου της. Στον αντίποδα, η American Express, η οποία άσκησε πιέσεις στο δείκτη Dow Jones από τη στιγμή που η μετοχή της υποχώρησε στην είδηση της πτώσης των κερδών της κατά 15% στο τέταρτο τρίμηνο του 2020.

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News