Business & Finance Τετάρτη 20/01/2021, 23:18
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με ρεκόρ υποδέχθηκε η Wall Street τον νέο πρόεδρο

Με ρεκόρ υποδέχθηκε η Wall Street τον νέο πρόεδρο

Πολύ δυνατό «καλοσώρισμα» επεφύλαξε η Wall Street στον νέο Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, με τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κλείνουν σε επίπεδα ρεκόρ, με τα μεγαλύτερα κέρδη να καταγράφει ο Nasdaq που βρήκε επιπλέον στήριγμα στα εντυπωσιακά αποτελέσματα του Netflix. 

Η μετοχή της μεγαλύτερης στον κόσμο υπηρεσίας streaming Netflix έκανε άλμα 18,08% προσθέτοντας 40 δισ.δολάρια στην κεφαλαιοποίησή της εταιρείας από τη στιγμή που ανακοίνωσε ότι δεν χρειάζεται πλέον να δανείζεται δισεκατομμύρια δολάρια για να χρηματοδοτεί τα τηλεοπτικά σόου και τις ταινίες της. Σε άνοδο και οι υπόλοιποι «μεγάλοι» της ομάδας FAANG, με τη μετοχή του μητρικού ομίλου της Google, Alphabet, να καταγράφει κέρδη άνω του 5%.

Η σημερινή άνοδος της τεχνολογίας αποτελεί μία υπενθύμιση ότι το ράλι θα συνεχιστεί, ότι οι FAANG και κάποια άλλα ονόματα του τεχνολογικού κλάδου στο δείκτη S&P 500 εξακολουθούν να είναι αξιόπιστοι και δυνατοί παίκτες και θα παρουσιάσουν θετικά αποτελέσματα στα επόμενα τρίμηνα, σύμφωνα με αναλυτές. 

Αναφορικά με την ανάληψη της αμερικανικής προεδρίας από το Τζο Μπάιντεν, αναλυτές επεσήμαναν ότι η αγορά αντέδρασε με σχετική καθυστέρηση, αλλά σήμερα η ανταπόκρισή της είναι ιδιαίτερα θετική. Οπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, οι Αμερικανοί είναι έτοιμοι για το νέο «κεφάλαιο», αποδεικνύοντας αυτή την ετοιμότητα με τη δυναμική επιστροφή τους στην αγορά. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,90%, ο S&P 500 με 1,54%, ενώ ο Nasdaq με 2,10%.

Σχεδόν όλοι οι κλάδοι του S&P 500 κατέγραψαν κέρδη, με το προβάδισμα να έχουν οι μετοχές υπηρεσιών επικοινωνιών, καταναλωτικών ειδών και τεχνολογίας. Εξαίρεση ο κλάδος τραπεζών, που υποχώρησε για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Dow ενισχύθηκε περίπου 75% και ο S&P 500 68% από τις 20 Ιανουαρίου του 2017 όταν ανέλαβε πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ. Συγκριτικά, ο Dow είχε ενισχυθεί 65% και ο S&P 500 75% στην πρώτη θητεία της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News