Business & Finance Παρασκευή 22/01/2021, 23:10
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με πτώση έκλεισαν Dow και S&P 500

Με πτώση έκλεισαν Dow και S&P 500

Kοντά στα ιστορικά υψηλά της έκλεισε την εβδομάδα η Wall Street, παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν τα blue chip από την πτώση των μετοχών Intel και IBM στον απόηχο των αποτελεσμάτων τους για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, καθώς εξανεμίζονται οι ελπίδες για πλήρη επαναλειτουργία της οικονομικής δραστηριότητας τους επόμενους μήνες. 

Οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq κατάφεραν να «μαζέψουν» τις απώλειές τους, βρίσκοντας στήριγμα στα στοιχεία για τη μεταποίηση στις ΗΠΑ, η οποία σημείωσε τη μεγαλύτερη βελτίωση σε διάρκεια μεγαλύτερη των 13-1/2 ετών στις αρχές Ιανουαρίου, σε αντίθεση με τα απογοητευτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, ο Dow Jones και S&P 500 έκλεισαν με πτώση, ενώ ο Nasdaq κατάφερε να περάσει σε θετικό έδαφος. 

Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 0,10%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,19% και ο Dow Jones με πτώση 0,40%. 

Η μετοχή της ΙΒΜ υποχώρησε περίπου 10%, ασκώντας τις μεγαλύτερες πιέσεις στο Dow Jones, από τη στιγμή που τα έσοδά της για το τρίμηνο ήταν κατώτερα των προσδοκιών, εξαιτίας των μειωμένων πωλήσεων στο τμήμα λογισμικού. Αντίστοιχα, η μετοχή της Intel υποχώρησε 9%, από τη στιγμή που ο νέος διευθύνων σύμβουλος Πατ Γκέλσινγκερ δεν έδειξε ιδιαίτερο ενθουσιασμό για το outsourcing στις δηλώσεις που έκανε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ωστόσο, οι απώλειες των δύο μετοχών αντισταθμίστηκαν από τα κέρδη των Microsoft, Apple και Facebook. 

Οι μετοχές ενέργειας, χρηματοοικονομκών υπηρεσιών και βαριάς βιομηχανίας υπέστησαν τη μεγαλύτερη πτώση.

  
   
moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News