Business & Finance Τρίτη 19/01/2021, 23:15
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Οι «πληθωρικές» δηλώσεις Γέλεν την ώθησαν σε άνοδο

Wall Street: Οι «πληθωρικές» δηλώσεις Γέλεν την ώθησαν σε άνοδο

Με άνοδο έκλεισε η Wall Street από τη στιγμή που η Τζάνετ Γέλεν, η πρώην πρόεδρος της Fed που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση το Τζο Μπάιντεν, τάχθηκε υπέρ των πολύ μεγάλων δημοσιονομικών δαπανών για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Σε δηλώσεις της στη Γερουσία κατά την ακροαματική διαδικασία επικύρωσης της υποψηφιότητάς της στο ανώτατο αξίωμα του υπουργείου Οικονομικών, η Γέλεν ανέφερε ότι τα οφέλη από ένα τόσο μεγάλο πακέτο μέτρων επισκιάζει το κόστος από την αύξηση του χρέους. Ο Τζο Μπάιντεν έχει παρουσιάσει μία δέσμη μέτρων στήριξης ύψους 1,9 τρισ.δολαρίων για την επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας και την επιτάχυνση της διανομής των εμβολίων.

Επίσης, με την περίοδο ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων να έχει ήδη ανοίξει, oι κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες συνέχισαν να παρουσιάζουν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το τέταρτο τρίμηνο του 2020, υπογραμμίζοντας την εμπιστοσύνη προς την αμερικανική οικονομία. Ωστόσο, η μετοχή της Goldman Sachs έχασε τα αρχικά κέρδη της. 

Τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψε ο κλάδος ενέργειας, καθοδηγώντας τα κέρδη. H General Motors παρουσίασε μία από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μετοχών του S&P 500 από τη στιγμή που η κατασκευάστρια αυτοκινήτων αυτόνομης οδήγησης Cruise στην οποία η GM έχει πλειοψηφικό μερίδιο, ανακοίνωσε συνεργασία με τη Microsoft, προκειμένου να επιταχύνει την προώθηση αυτοοδηγούμενων οχημάτων. Οι μοναδικοί κλάδοι που έμειναν στο «κόκκινο» ήταν της κοινής ωφελείας, των καταναλωτικών αγαθών και του real estate. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,38%, o S&P 500 με 0,81%, ενώ ο Nasdaq με 1,51%.

moneyreview.gr
  
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News