Business & Finance Πέμπτη 21/01/2021, 23:24
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Εκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά

Wall Street: Εκλεισε σε νέα ιστορικά υψηλά

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν τη συνεδρίαση οι δείκτες S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street, με μικρές διακυμάνσεις, ενώ ο Dow Jones δεν κατάφερε να σταθεροποιηθεί σημειώνοντας οριακή πτώση. Το θετικό κλίμα συνεχίζει να διακατέχει τους επενδυτές, παρά την αναιμική βελτίωση της αγοράς εργασίας, εν μέσω αισιοδοξίας ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν με τις δημοσιονομικές δαπάνες της θα στηρίξει την αμερικανική οικονομία. 

Τα τελευταία στοιχεία έδειξαν ότι οι αιτήσεις των Αμερικανών για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν στις 900.000 την προηγούμενη εβδομάδα, αν και παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να παραμονεύει ο κίνδυνος να χαθούν και πάλι θέσεις εργασίας στην αμερικανική αγορά τον Ιανουάριο για δεύτερο συναπτό μήνα. Τα στοιχεία όμως για την αγορά στέγης και τη μεταποίηση δείχνουν μία δυναμική της οικονομίας σε αυτούς τους τομείς. 

Ο δείκτης Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,55%, ο S&P 500 με 0,03%, ενώ ο Dow Jones υποχώρησε οριακά 0,04%. Ο Nasdaq βρήκε και πάλι στήριγμα στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως Alphabet, Apple και Αmazon.com, εν αναμονή των αποτελεσμάτων τους για το τέταρτο τρίμηνο του 2020 που θα ανακοινώσουν την επόμενη εβδομάδα. 

Στον αντίποδα, ο κλάδος ενέργειας, ο οποίος γνώρισε τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 11 κλάδων του S&P 500, από τη στιγμή που ο νέος Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέστειλε την άδεια του σχεδίου κατασκευής του αγωγού πετρελαίου Keystone XL. 

Με τις αποτιμήσεις των μετοχών να βρίσκονται σε υψηλό 20 ετών, τα εταιρικά αποτελέσματα θα αποτελέσουν ένα σημαντικό τεστ για το εάν η χρηματιστηριακή αγορά προπορεύεται των θεμελιωδών της ή συμπορεύεται με αυτά. Η κερδοφορία των εισηγμένων στο δείκτη S&P 500 επιχειρήσεων προβλέπεται να αυξηθούν 24% εφέτος μετά την πτώση 15% το 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 
 
moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News