Business & Finance Πέμπτη 2/05/2024, 16:42
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ FED

Wall Street: Ευχαριστημένη η αγορά με τα σταθερά επιτόκια

Wall Street: Ευχαριστημένη η αγορά με τα σταθερά επιτόκια

Θετική διάθεση επικρατεί στις αμερικανικές αγορές στον απόηχο της απόφασης της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια δανεισμού στις ΗΠΑ. Ο επενδυτικός κόσμος έχει πλέον στραμμένο το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που θα συνεχίσουν να κοινοποιούνται τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται πως χθες, Τετάρτη, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο από την αγορά. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η στάση του προέδρου της Τράπεζας, Jerome Powell, ο οποίος στην πολυαναμενόμενη ομιλία του μετά την ανακοίνωση της απόφασης απέκλεισε, εμμέσως πλην σαφώς, τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής πριν το καλοκαίρι, παρά τα πρόσφατα σημάδια αποκλιμάκωσης του πληθωρισμού. Βέβαια, απέκλεισε επίσης και την αύξηση των επιτοκίων.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, οι δείκτες κινούνται ανοδικά, με τον Dow Jones να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,65% στις 38.056 μονάδες. Άλμα 0,75% κάνει και ο S&P 500 στις 5.044 μονάδες, όπως και ο Nasdaq που ανεβαίνει κατά περίπου 1% στις 15.735 μονάδες.

Η αγορά αντιδρά παράλληλα και στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, που ανακοινώνονται μαζικά αυτές τις μέρες. Ενδεικτικά, η εταιρεία παραγωγής τσιπ, Qualcomm, ανεβαίνει κατά τουλάχιστον 5% λόγω καλύτερων από το προσδοκώμενο προσαρμοσμένων κερδών και ισχυρό guidance. Η μετοχή της εταιρείας delivery DoorDash υποχωρεί κατά περίπου 11%, αφότου ανακοίνωσε μεγαλύτερες απώλειες ανά μετοχή σε σύγκριση με την πρόβλεψη της Wall Street. Τέλος, η εταιρεία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Carvana εκτοξεύθηκε κατά 38% λόγω ιστορικών κερδών που ανακοίνωσε χθες μετά το κλείσιμο της αγοράς.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Powell: Αποκλείει αύξηση επιτοκίων, αλλά οι μειώσεις αργούν

Fed: Αμετάβλητα τα επιτόκια – «Φρένο» στη μείωση του ισολογισμού

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News