Business & Finance Δευτέρα 29/04/2024, 16:53
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος εν αναμονή της Fed – Αλμα της Tesla

Wall Street: Συγκρατημένη άνοδος εν αναμονή της Fed – Αλμα της Tesla

Ανοδικά κινείται η Wall Street στο άνοιγμα με ώθηση από τα ισχυρά εταιρικά αποτελέσματα την ώρα που οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση νομισματικής πολιτικής της Fed την Τετάρτη.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,27% στις 38.344,38 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στις 15.935,38  μονάδες, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,18% στις 5.109,33.
 
Η μετοχή της Domino’s Pizza αυξάνεται κατά 7% αφού η αλυσίδα πίτσας ανακοίνωσε πωλήσεις που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της αγοράς για το πρώτο τρίμηνο.
Η μετοχή της SoFi Technologies υποχωρεί πάνω από 8%, αφού η εταιρεία προσωπικής χρηματοδότησης ανακοίνωσε απογοητευτικές προβλέψεις για το δεύτερο τρίμηνο, παρά το γεγονός ότι τα έσοδα το περασμένο τρίμηνο ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων.

Επιπλέον, η μετοχή της Tesla ενισχύεται κατά 11% μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal, σύμφωνα με το οποίο ο γίγαντας της ηλεκτροκίνησης έλαβε προσωρινή έγκριση από το Πεκίνο για την κυκλοφορία του λογισμικού υποβοήθησης οδηγού στην Κίνα, αξιοποιώντας την τεχνολογία χαρτογράφησης και πλοήγησης του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα Baidu.

Πάντως, η επενδυτική δραστηριότητα αναμένεται να είναι υποτονική μέχρι μεθαύριο Τετάρτη, λόγω της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η Fed αναμένεται ευρέως να διατηρήσει για ακόμα μια φορά τα επιτόκια αμετάβλητα τον Μάιο, ενώ αυξάνονται τα στοιχήματα ότι θα ξεκινήσει να μειώνει τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο ή το τέταρτο τρίμηνο λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της ανθεκτικότητας που καταγράφεται στις καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ. 

Ο δείκτης τιμών PCE της Παρασκευής, ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed, ήταν πιο αυξημένος από το αναμενόμενο τον Μάρτιο, ενισχύοντας τους φόβους ότι η Fed δεν έχει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να αρχίσει να θέτει σε ισχύ μειώσεις των επιτοκίων και ότι η κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News