Business & Finance Παρασκευή 26/04/2024, 11:30
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με νέα ορμή πάνω από τις 1.450 μονάδες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Με νέα ορμή πάνω από τις 1.450 μονάδες

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την αγορά να επιστρέφει σε ανοδική τροχιά μετά τη χθεσινή διόρθωση, κινούμενη πάνω από τις 1.450 μονάδες.

O Γενικός Δείκτης στις 11:20 διαμορφώνεται στις 1.450,99 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,1% με την αξία των συναλλαγών στα 27 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,06%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 2,32%. Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 1,20% στις 1.264,89 μονάδες με την Alpha στο +1,78%, την Eurobank στο +1,21%, την Πειραιώς στο +1,17% και την ΕΤΕ να ενισχύεται κατά 0,74%.

Ανοδικά κινούνται όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Quest, της Elvalhalcor, της Viohalco και του ΟΛΠ.

Αλμα άνω του 18% καταγράφει η μετοχή της Epsilon Net με την επιστροφή της στο ταμπλό μετά την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης που προχωρούν από κοινού ο Ιωάννης Μίχος, βασικός μέτοχος, κάτοχος του 55,42% της Epsilon Net και πρόεδρος και CEO αυτής, η Εθνική Τράπεζα που ελέγχει το 7,5% της εταιρείας πληροφορικής και το fund General Atlantic του οποίου η θυγατρική (Ginger Digital BidCo) θα αποκτήσει τις μετοχές της μειοψηφίας. 

Εξάλλου, και στις ευρωαγορές δείχνει να επιστρέφει το μομέντουμ μετά το χθεσινό διάλειμμα της πτώσης με φόντο τις ανησυχίες που προκάλεσαν στις ΗΠΑ τα στοιχεία για ανάπτυξη και πληθωρισμό.

Το ελληνικό Χρηµατιστήριο «µίλησε» στις τελευταίες ανοδικές συνεδριάσεις, µε τον Γενικό Δείκτη σε υψηλά 13 ετών και αφήνοντας πίσω του για την ώρα τα επίπεδα ρευστοποίησης που οφείλονται στη σύγκρουση της Μέσης Ανατολής, όπως σηµειώνει ο Πέτρος Στεριώτης, µέλος της Διεθνούς Οµοσπονδίας Τεχνικών Αναλυτών (IFTA). Η διαφαινόµενη υποχώρηση του γεωπολιτικού κινδύνου αλλά και ο «µπαλαντέρ» των επιτοκίων, που µπορούν να «παίξουν» οι κεντρικές τράπεζες όταν τα πράγµατα δεν πάνε τόσο καλά στο διεθνές οικονοµικό ή γεωπολιτικό περιβάλλον, ανακουφίζουν τους επενδυτές και βάζουν «µαξιλάρι ασφαλείας» κάτω από τις µετοχικές αποτιµήσεις.

Στο Χ.Α., όπως επισηµαίνει ο αναλυτής, η συνολική κεφαλαιοποίηση ξεπέρασε εκ νέου το ορόσηµο των 100 δισ. ευρώ, ποσό που εκτιµάται ιδιαίτερα δεδοµένου του πρόσφατου παρελθόντος, από την άλλη όµως είναι αρκετά µικρό για τους διεθνείς διαχειριστές χαρτοφυλακίων, οι οποίοι αναζητούν αγορές υψηλής ρευστότητας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Επιστροφή του μομέντουμ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News