Business & Finance Τετάρτη 24/04/2024, 11:23
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πλώρη για νέα υψηλά με οδηγό τις τράπεζες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πλώρη για νέα υψηλά με οδηγό τις τράπεζες

Νέα άνοδο καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την αγορά να διασπά ανοδικά και τα επίπεδα των 1.450 μονάδων, αποδεικνύοντας πως η πρόσφατη υποχώρηση ήταν ευκαιρία για νέες τοποθετήσεις και δεν σηµατοδότησε την απώλεια της ανοδικής ορµής του Χ.Α.

Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς έφθασε τα 100 δισ. ευρώ, ενώ τελευταία φορά ήταν σε αυτά τα επίπεδα στις αρχές Νοεμβρίου του 2009.

Η αποκλιµάκωση του γεωπολιτικού ρίσκου και τα θετικά νέα από το µέτωπο των οικονοµικών αποτελεσµάτων των εισηγµένων ενθάρρυναν τους αγοραστές, οι οποίοι δείχνουν ότι η διάθεσή τους είναι σαφέστατα υπέρ του ρίσκου (risk-on).

Σύµφωνα µε εγχώριους αναλυτές, η κίνηση αυτή του Χ.Α. και το σπάσιµο της ζώνης των 1.420 µονάδων ανοίγουν τον δρόµο προς τις 1.500 µονάδες, µε το µεγάλο ζητούµενο, φυσικά, να είναι η διατήρηση του τζίρου σε υψηλά επίπεδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 11:15 στις 1.454,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,47% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 24 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,5%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,62%.

Ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται κατά 1,08% στις 1.270,77 μονάδες. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης, της ΔΕΗ, της Alpha Bank, της Εθνικής και της Eurobank. Αντιθέτως, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. 

Την ίδια ώρα, ήπια ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, επεκτείνοντας το σερί κερδών που έχει καταγραφεί από τις αρχές της εβδομάδας με μοχλό τα θετικά εταιρικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωαγορές: Σταθεροποιητικές κινήσεις – Βουτιά για την Kering

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 30ετές ομόλογο

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News