Business & Finance Τρίτη 23/04/2024, 11:33
ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.430 μονάδες με νέο τραπεζικό ράλι

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 1.430 μονάδες με νέο τραπεζικό ράλι

Ισχυρά ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με την αγορά να επανέρχεται στα επίπεδα των 1.430 μονάδων, εν μέσω ανοδικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών.

Η ανάκαµψη του επενδυτικού κλίµατος διεθνώς λόγω και της υποχώρησης της γεωπολιτικής έντασης στη Μέση Ανατολή, η αναπάντεχη αναβάθµιση των προοπτικών της Ελλάδας σε θετικές από την S&P την Παρασκευή το βράδυ, σε συνδυασµό µε την επιστροφή των τραπεζικών µετοχών στο προσκήνιο καθώς και τις τοποθετήσεις χαρτοφυλακίων σε επιλεγµένα blue chips, έδωσαν χθες ώθηση στο Χ.Α., το οποίο επέστρεψε πάνω από τις 1.400 µονάδες έπειτα από έξι συνεδριάσεις.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:30, διαμορφώνεται στις 1.436,7 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,15% με την αξία των συναλλαγών πάνω από τα 26 εκατ. ευρώ. 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,28%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,5%. Ο τραπεζικός δείκτης συνεχίζει την αλματώδη κίνησή του με 2,2% κέρδη και την ΕΤΕ να ηγείται καθώς ενισχύεται κατά 2,66%, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος για Πειραιώς, Eurobank και Alpha.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Τιτάν, της Σαράντης και της ΔΕΗ (+1,34%). Αντιθέτως πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Autohellas και της Lamda Development.

Όπως επισηµαίνουν εγχώριοι αναλυτές, σηµαντική προϋπόθεση για την επαναφορά του Γενικού Δείκτη σε βραχυπρόθεσµη ανοδική τροχιά αποτελεί η ανοδική διάσπαση των 1.430 µονάδων, οπότε μπορούμε να δούμε και μια κίνηση στη ζώνη των 1.500 μονάδων, αλλά τονίζουν πως η µεταβλητότητα αναµένεται να παραµείνει σε υψηλά επίπεδα.  

Οι δηµοσιεύσεις των οικονοµικών αποτελεσµάτων των εισηγµένων στο Χ.Α. εταιρειών για το 2023 έχουν φτάσει στο ήµισυ και όλα δείχνουν ότι συνεχίζουν να πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο, κάτι που βοηθάει τις αποτιµήσεις των εισηγµένων.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Κέρδη στις ευρωαγορές – Σε ιστορικό υψηλό ο FTSE 100 στο Λονδίνο

Wall Street: Tέλος στο πτωτικό σερί για S&P 500 και Nasdaq – Τεχνολογικό rebound

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News