Business & Finance Τρίτη 23/04/2024, 11:02
ΑΓΟΡΕΣ

Κέρδη στις ευρωαγορές – Σε ιστορικό υψηλό ο FTSE 100 στο Λονδίνο

Κέρδη στις ευρωαγορές – Σε ιστορικό υψηλό ο FTSE 100 στο Λονδίνο

Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με νέα κέρδη, ενώ ο FTSE 100 στο Λονδίνο διαπραγματεύεται σε ενδοσυνεδριακό ιστορικό υψηλό με ώθηση από το μομέντουμ της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,5%, χάρη στο άλμα σχεδόν κατά 2% των μετοχών τεχνολογίας. Ο γερμανικός DAX σημειώνει κέρδη 0,66%, ο γαλλικός CAC 40 καταγράφει άνοδο 0,18% και ο ιταλικός FTSE MIB κερδίζει 0,56%.

Στην άνοδο του τεχνολογικού κλάδου συνέβαλε η ενίσχυση κατά 4,6% της μετοχής της γερμανικής εταιρίας SAP μετά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων οικονομικών της αποτελεσμάτων.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100, που περιλαμβάνει κυρίως εξαγωγικές εταιρείες, ενισχύεται κατά 0,6% σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, χάρη στην αδύναμη λίρα και τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα εταιρειών.

Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των τραπεζών αυτή την εβδομάδα, ενώ παράλληλα έχουν στραμμένο το βλέμμα σε μια σειρά από τεχνολογικά αποτελέσματα στις ΗΠΑ, με την Tesla να υποβάλλει έκθεση κατά τη διάρκεια των συναλλαγών στις ΗΠΑ αργότερα την Τρίτη.

Νωρίτερα, με ήπια κέρδη έκλεισαν οι ασιατικές αγορές, ενώ χθες η Wall Street έκλεισε με άνοδο, ανακάμπτοντας από τις ρευστοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας που αφαίρεσαν 2 τρισ.δολάρια από την αγορά, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας ανέκτησαν το χαμένο έδαφος.

moneyreview.gr

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News