Business & Finance Δευτέρα 22/04/2024, 11:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προσπάθεια ανάκτησης του μομέντουμ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Προσπάθεια ανάκτησης του μομέντουμ

Ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα καθώς η προσοχή στρέφεται από την ένταση στη Μέση Ανατολή στα εταιρικά αποτελέσματα και στα μακροοικονομικά στοιχεία προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το μέλλον της νομισματικής πολιτικής.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 0,22%, με όλους τους κλάδους πλην εκείνου της εξόρυξης να διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο.

Ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,23%, με τον γαλλικό CAC 40 να υποχωρεί οριακά κατά 0,03%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 καταγράφει άνοδο 1,09% και ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει πτώση 1,35%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κινείται ανοδικά, κατά 0,95%.

Σε ότι αφορά μεμονωμένες εταιρείες, οι μετοχές της Prosus NV σημείωσαν άλμα άνω του 5%, καθώς η Tencent Holdings Ltd., στην οποία είναι βασικός μέτοχος, κατέγραψε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο, αφού κατάφερε να παρουσιάσει νωρίτερα από το αναμενόμενο ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα παιχνίδια για κινητά της χρονιάς. Η Galp Energia SGPS SA σημείωσε άνοδο έως και 19%, αφού η πορτογαλική πετρελαϊκή εταιρεία ανακοίνωσε την εύρεση πετρελαίου στα ανοικτά των ακτών της Ναμίμπια.

Οι επενδυτές αναμένουν τις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των ευρωπαϊκών τραπεζών (BNP Paribas, Deutsche Bank, Barclays και Lloyds) αργότερα μέσα στην εβδομάδα. 

Εν τω μεταξύ, οι ασιατικές αγορές ανέκαμψαν από το selloff της Παρασκευής, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα στοιχεία από την Κίνα, την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα αυτή την εβδομάδα. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News