Business & Finance Δευτέρα 11/01/2021, 17:24
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνοιγμα εβδομάδας με διόρθωση μετά τα ιστορικά ρεκόρ 

Wall Street: Άνοιγμα εβδομάδας με διόρθωση μετά τα ιστορικά ρεκόρ 

Με το «αριστερό» μπήκε στη δεύτερη εβδομάδα της καινούργιας χρονιάς η Wall Street, μετά το πειστικό ξεκίνημα στην πρώτη εβδομάδα για το 2021. 

Για το αμερικανικό χρηματιστήριο η προηγούμενη εβδομάδα ήταν ιδιαίτερα αποδοτική, καθώς μετά από 4 διαδοχικές συνεδριάσεις με κέρδη (μόνο την περασμένη Δευτέρα σημειώθηκαν απώλειες) ο Dow Jones την ολοκλήρωσε με κέρδη 1,8%, ο S&P 500 1,6%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 2,4%. 

Οι 3 βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν υψηλά ιστορικά ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, με τον Dow Jones να υπερβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 31.000 μονάδες, τον S&P 500 τις 3.800 μονάδες και τον Nasdaq να ξεπερνάει τις 13.000 μονάδες. 

Παρά το ότι η περασμένη εβδομάδα ήταν επεισοδιακή, με την έκβαση των εκλογών στην πολιτεία της Τζόρτζια στις 5 Ιανουαρίου να προβληματίζει και να προκαλεί ανησυχίες, οι οποίες και επιβεβαιώθηκαν, από τη στιγμή που μια ημέρα μετά και την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ, οπαδοί του εισέβαλαν στο Καπιτώλιο, εντούτοις το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, δεν πτοήθηκε καθόλου με αποτέλεσμα να την ολοκληρώσει, με τους 3 βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες  σε νέα ιστορικά υψηλά ρεκόρ. 

Ωστόσο σήμερα η Wall Street κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, καθώς στη Βουλή των Αντιπροσώπων οι Δημοκρατικοί σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε ψήφισμα με το οποίο θα δώσουν εντολή στον αντιπρόεδρο Μάικ Πένς, να απομακρύνει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, μετά την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο. 

Το νέο ατύχημα με αεροσκάφος τύπου 737-500 της Boeing, έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, με τη μετοχή της κατασκευάστριας αεροσκαφών να κινούταν ήδη 3% χαμηλότερα πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, τραβώντας προς τα πίσω τον Dow Jones, ο οποίος έχανε μέχρι και 255 μονάδες, όμως μάζεψε τις απώλειες κινούμενος χαμηλότερα κατά 0,42%, την ίδια ώρα που ο S&P 500 υποχωρεί κατά 0,51% και ο Nasdaq περί του 0,83%. 

Απώλειες πέραν του 6% καταγράφει η μετοχή του Twitter, μετά την απόφαση του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να διαγράψει τον προσωπικό λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News