Business & Finance Τρίτη 8/12/2020, 17:39
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Εγκράτεια και πτώση των δεικτών στο άνοιγμα

Wall Street: Εγκράτεια και πτώση των δεικτών στο άνοιγμα

Πτωτικά κινούνται οι 3 βασικοί δείκτες της Wall Street, εν μέσω ενός γενικευμένου προβληματισμού τόσο από τον ημερήσιο αριθμό των κρουσμάτων, όσο και από την απουσία συναίνεσης αναφορικά με το νέο πακέτο δημοσιονομικής στήριξης της αμερικανικής οικονομίας. 

Η συνδρομή του Λευκού Οίκου με νέα οικονομική βοήθεια στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, κρίνεται από άπαντες ως επιτακτική, καθώς πλέον τα κυβερνητικά προγράμματα φθάνουν στη λήξη τους και περισσότεροι από 12 εκατ. Αμερικανοί παραμένουν στην ανεργία. 

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές πέραν των παροπλισμένων εργαζομένων, οι αμερικανικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα οι μικρομεσσαίες που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε οικονομίας, θα βρεθούν αντιμέτωπες ακόμη και με το ενδεχόμενο της χρεοκωπίας σε περίπτωση που δεν υπάρξει κρατική στήριξη. 

Την ίδια ώρα τα κρούσματα στις ΗΠΑ δεν παρουσιάζουν καμία εικόνα υποχώρησης, με τους ειδικούς να προειδοποιούν ότι το σύστημα υγείας βρίσκεται στα όρια του και είναι αδύνατο να νοσηλεύσει περισσότερους ασθενείς. 

Σε αυτό το δυσοίωνο σημερινό κλίμα οι επενδυτές εμφανίζονται συγκρατημένοι και αυτό αποτυπώνεται στα ταμπλό της Wall Street. 

Ο Dow Jones κινείται οριακά υπό του μηδενός και καταφέρνει να διατηρείται άνω των 30.000 μονάδων, με τον S&P 500 να κινείται χαμηλότερα κατά 0,16% και το Nasdaq να καταγράφει απώλειες περί του 0,33%, ο οποίος ήταν και μοναδικός εκ των 3 δεικτών που ολοκλήρωσε αλώβητος τη χθεσινή συνεδρίαση. 

www.moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News