Business & Finance Παρασκευή 9/06/2023, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Συνέχεια στην άνοδο – Αλμα της Tesla

Νέα άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά το χθεσινό κλείσιμο του S&P 500 στο υψηλότερο σημείο της χρονιάς

Wall Street: Συνέχεια στην άνοδο – Αλμα της Tesla

Νέα άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street, μετά το χθεσινό κλείσιμο του S&P 500 στο υψηλότερο σημείο της χρονιάς περνώντας το κατώφλι της bull market, με τους επενδυτές να αναμένουν παύση στις επιτοκιακές αυξήσεις από τη Fed την επόμενη εβδομάδα.

O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,17% στις 33.890,4 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,56% στις 4.318,52 μονάδες και ο τεχνολογικ;oς Nasdaq καταγράφει κέρδη σχεδόν 1% στις 13.370 μονάδες.

H μετοχή της Tesla Inc. καταγράφει άλμα άνω του 6% στην 11η σερί ανοδική της συνεδρίση, καθώς η General Motors Co. ανακοίνωσε ότι καθώς η General Motors (GM) ανακοίνωσε ότι εντάσσεται στο δίκτυο φόρτισης της εταιρείας. Εξάλλου και η GM ενισχύεται κατά 4%.

Ο S&P 500 έχει πλέον ξεπεράσει το ποσοστό του 20% από το χαμηλό του Οκτωβρίου, το οποίο αποτελεί δείκτη εισόδου σε bull market. Ωστόσο, οι αναλυτές έχουν προειδοποιήσει ότι το ράλι του τεχνολογικού κλάδου θα μπορούσε να σταματήσει ενόψει των αποφάσεων για τα επιτόκια της επόμενης εβδομάδας από τη Fed και την ΕΚΤ. 

Οι επενδυτές εμφανίζονται κάπως επιφυλακτικοί ενόψει των αποφάσεων νομισματικής πολιτικής της Fed και της ΕΚΤ. Οι απρόσμενες αυξήσεις επιτοκίων από τον Καναδά και την Αυστραλία έχουν φουντώσει τις φήμες ότι ίσως τα επιτόκια πρέπει να κρατηθούν σε περιοριστικά επίπεδα για περισσότερο διάστημα. Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία των ΗΠΑ δείχνουν ότι χαλαρώνει η αγορά εργασίας, ενισχύοντας τα επιχειρήματα όσων ζητούν παύση στις αυξήσεις επιτοκίων.

Εξάλλου, σύμφωνα με οικονομολόγους που συμμετείχαν σε έρευνα του Bloomberg, η Fed αναμένεται να διατηρήσει τα επιτόκια σταθερά στη συνεδρίασή της στις 13-14 Ιουνίου στο εύρος 5%-5,25% και να τα διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι τον Δεκέμβριο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Fed: Πρόβλεψη για αμετάβλητα επιτόκια μέχρι τον Δεκέμβριο

Wall Street: Νέο υψηλό στη διάρκεια του τρέχοντος έτους άγγιξε ο S&P 500

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News