Business & Finance Τετάρτη 31/05/2023, 17:07
ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στη Wall Street – Διόρθωση μετά το ράλι για τον τεχνολογικό Nasdaq

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα, στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας

Πτώση στη Wall Street – Διόρθωση μετά το ράλι για τον τεχνολογικό Nasdaq

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα, στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για την Κίνα. Παράλληλα, οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην ψηφοφορία αργότερα σήμερα στο Κογκρέσο για την έγκριση της συμφωνίας αύξησης του ανώτατου ορίου του δημόσιου χρέους των ΗΠΑ

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,68% στις 32.818,66 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,55% στις 4.182,28 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται κατά 0,2% χαμηλότερα, στις 12.990,7 μονάδες. 

Ο S&P 500 οδεύει στον τρίτο μήνα κερδών έχοντας σαν στήριγμα τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες που σημείωσαν ράλι. Ωστόσο, η Nvidia Corp. σημειώνει πτώση άνω του 1% την Τετάρτη μετά από σχεδόν τριπλασιασμό της αξίας της φέτος. Παρότι πολλοί στη Wall Street εκτιμούν ότι ο ενθουσιασμός για τον τεχνολογικό τομέα δε θα εξασθενίσει, υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για το γεγονός ότι άλλοι κλάδοι δεν έχουν σημειώσει αντίστοιχα κέρδη.

«Μεγάλο μέρος του ράλι του φετινού χρηματιστηρίου οφείλεται σε λίγες μόνο μετοχές τεχνολογίας και αυτό δεν είναι μια δυναμική που παρατηρείται συνήθως στην αρχή των bull markets», δήλωσε ο Robert Schein, επικεφαλής επενδύσεων, Blanke Schein Wealth Management. «Χρειαζόμαστε τη συμμετοχή άλλων τομέων και το στενό εύρος της αγοράς δεν είναι βιώσιμο μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε.

Στο μέτωπο του χρέους, η συμφωνία που κατέληξαν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής, αλλά σήμερα πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων με την έγκριση και των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Moody’s: Τρεις οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία – Πού προβλέπει ύφεση

Bitcoin: Προς την πρώτη μηνιαία πτώση του 2023 – Κόβει ταχύτητα η ανάκαμψη

Wall Street: Με πτώση ο Dow – Τα βλέμματα στην έγκριση της συμφωνίας για το χρέος

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News