Business & Finance Πέμπτη 8/06/2023, 17:14
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ανοδικά ο Nasdaq μετα τα αυξημένα επιδόματα ανεργίας

Ελπίδες για παύση των επιτοκιακών αυξήσεων μετά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των νέων αιτήσεων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα

Wall Street: Ανοδικά ο Nasdaq μετα τα αυξημένα επιδόματα ανεργίας

Ανοδικά πρόσημα καταγράφουν οι δείκτες στη Wall Street με τον Nasdaq να ανακάμπτει μετά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των νέων αιτήσεων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα.  

Η εκτίναξη των αιτήσεων ανεργίας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2021 δείχνει ότι η αγορά εργασίας, αν και σε μεγάλο βαθμό ανθεκτική, αρχίζει να δείχνει σημάδια πτώσης. Αυτό έδωσε μια ώθηση στον τομέα της τεχνολογίας, ο οποίος ταλανίζεται από τις εικασίες ότι η Federal Reserve θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, οι αρχικές αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 28.000 στις 261.000 για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 3 Ιουνίου έναντι εκτιμήσεων για 235.000 αιτήσεις. Οι συνεχιζόμενες αιτήσεις -που περιλαμβάνουν άτομα που έλαβαν επίδομα για μια εβδομάδα ή περισσότερο- υποχώρησαν κατά 37.000 στις 1,757 εκατ. την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 27 Μαΐου. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο βιομηχανικός Dow Jones κερδίζει 0,12%, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,15% και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,37%.

Σε επίπεδο μεμονωμένων εταιρειών, η GameStop Corp. σημείωσε βουτιά περίπου % μετά την απόλυση του διευθύνοντος συμβούλου της και την ανακοίνωση πωλήσεων που υπολείπονταν των εκτιμήσεων. Η Carvana Co. σημειώνει άνοδο άνω του 18% με ώθηση του καλύτερου του εκτιμώμενου guidance, ενώ η Teva Pharmaceutical Industries Ltd. προσέθεσε 3,5% στις συναλλαγές της Νέας Υόρκης μετά την επίτευξη συμφωνίας για τα οπιοειδή με τη Νεβάδα.

Οι επενδυτές ανησυχούν για τις επόμενες κινήσεις της Fed, αφού οι κεντρικές τράπεζες στην Αυστραλία και τον Καναδά αύξησαν απροσδόκητα τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα. Τα στοιχήματα για «παύση» των αυξήσεων από πλευράς της Fed στην επόμενη συνεδρίαση ανέρχονται στο 73%, σύμφωνα με το FedWatch Tool.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News