Business & Finance Δευτέρα 1/05/2023, 08:06
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Τέλος στο τετράμηνο ράλι – Ανήσυχη η αγορά

Bitcoin: Τέλος στο τετράμηνο ράλι – Ανήσυχη η αγορά

Πτωτική πορεία ακολουθεί ξανά το Bitcoin έπειτα από ένα σταθερό ράλι τεσσάρων μηνών, οπότε και καταγράφηκαν τα μεγαλύτερα κέρδη από το 2021.

Ειδικότερα, αυτή την ώρα καταγράφει απώλειες άνω του 2,3% περίπου στα 28.500 δολάρια. Στο κόκκινο βρίσκονται επίσης και μικρότερα κρυπτονομίσματα όπως το Ether, το Solana και το Polkadot.

Από την ύφεση του 2022, το Bitcoin ανέκαμψε κατά περίπου 73%, με το κρυπτονόμισμα όμως να «κολλά» τελικά κοντά στα 30.000 δολάρια, αφού οι επενδυτές περίμεναν σημάδια από την αγορά προκειμένου να δείξουν περισσότερο εμπιστοσύνη. Ειδικότερα, το ράλι αυτό τροφοδοτήθηκε από στοιχήματα για μια ενδεχόμενη στροφή της Fed προς χαλαρότερη νομισματική πολιτική, καθώς και από την πεποίθηση ότι η τραπεζική κρίση του Μαρτίου στις ΗΠΑ διάβρωσε την εμπιστοσύνη στο παραδοσιακό νόμισμα.

Ανησυχία για το επόμενο βήμα της Fed

Το τελευταίο σαββατοκύριακο, στο επίκεντρο των προβληματισμών στις ΗΠΑ βρέθηκε η περιφερειακή First Republic Bank. «Η αγορά είναι πολύ ανήσυχη, καθώς περιμένει να δει τι θα συμβεί στην First Republic Bank», δήλωσε στο Bloomberg ο Adrian Przelozny, επικεφαλής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Independent Reserve. 

Σε κάθε περίπτωση, το τετράμηνο ράλι του Bitcoin μέχρι τον Απρίλιο ήταν το μεγαλύτερο από την εξάμηνη άνοδο που είχε σημειωθεί έως τον Μάρτιο του 2021. Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ανησυχία που επικρατεί στην αγορά είναι η πορεία της νομισματικής πολιτικής στις ΗΠΑ. Προς το παρόν, η Fed αναμένεται να αυξήσει τα επιτόκια κατά μια επιπλέον ποσοστιαία μονάδα την Τετάρτη, ώστε να περιορίσει τον πληθωρισμό, που έδειξε νέα αύξηση τον Μάρτιο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Bitcoin: Πέρασε ο «χειμώνας» των cryptos – Στόχος τα 100.000 δολάρια έως τα τέλη 2024

ΕΕ: Θεσπίζει κανόνες για τις αγορές crypto – Πώς θα ιχνηλατούνται

Κρυπτονομίσματα: Η αγορά κάνει rebranding χωρίς μεγάλη επιτυχία

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News