Business & Finance Τρίτη 18/04/2023, 10:46
ΑΓΟΡΕΣ

Πέρασε ο ενθουσιασμός στα cryptos – Επιφυλακτικότητα με το Bitcoin κάτω από 30.000

Πέρασε ο ενθουσιασμός στα cryptos – Επιφυλακτικότητα με το Bitcoin κάτω από 30.000

Κοντά στο σημείο-ορόσημο των 30.000 δολαρίων έχει «κολλήσει» το Bitcoin, καθώς πέρασε το κύμα του ενθουσιασμού της περασμένης εβδομάδας, όταν ολοκληρώθηκε επιτυχώς η αναβάθμιση της Σαγκάης ή το λεγόμενο «Shapella». 

Αφότου οι αρμόδιες αμερικανικές αρχές στράφηκαν χθες νομικά εναντίον μιας ακόμη πλατφόρμας στην αγορά κρυπτονομισμάτων, ο επενδυτικός κόσμος φαίνεται να αξιολογεί πιο καθαρά τις κινήσεις της Fed και προσπαθεί να προβλέψει τα επόμενα βήματα.

Το μεγαλύτερο σε αποτίμηση κρυπτονόμισμα έκανε αισθητή βουτιά μέσα στο σαββατοκύριακο, αλλά και εχθές, ενώ τώρα έχει ανακάμψει στα 29.725 δολάρια περίπου. Λίγo πριν τις 11 ώρα Ελλάδος, καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,7%. Χθες υποχωρούσε κατά περίπου 3%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις αρχές Μαρτίου. Το Ethereum αντιθέτως κερδίζει περίπου 0,3% στα 2.104 δολάρια.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους η αγορά δέχθηκε πλήγμα χθες είναι ότι η αμερικανική αρχή κεφαλαιαγοράς στράφηκε εναντίον μιας ακόμη πλατφόρμας, της Bittrex. Σύμφωνα με τη σχετική αγωγή που κατατέθηκε εναντίον της πλατφόρμας, το συγκεκριμένο ανταλλακτήριο έσπαγε επί χρόνια τους κανόνες που είχε θέσει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Αυτή την ώρα, η αγορά κρυπτονομισμάτων αποτιμάται στο 1,27 τρισ. δολάρια, καταγράφοντας συρρίκνωση της τάξης του 0,11%.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πτώση για τα crypto – Αναμένεται εβδομάδα διόρθωσης

Κρυπτονομίσματα: Η αγορά κάνει rebranding χωρίς μεγάλη επιτυχία

Σε τροχιά ανόδου το Νο. 2 κρυπτονόμισμα: Γιατί εκτοξεύθηκε το Ether

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News