Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 11:07
ΑΓΟΡΕΣ

Πώς ανεβαίνει το Bitcoin – Προβλέψεις για 50.000 δολάρια το 2024

Πώς ανεβαίνει το Bitcoin – Προβλέψεις για 50.000 δολάρια το 2024

Στην αρχή του ράλι που θα το φέρει άνω των 50.000 δολαρίων μέσα στο επόμενο έτος βρίσκεται το Bitcoin, σύμφωνα με προβλέψεις από αναλυτές της αγοράς κρυπτονομισμάτων. Αυτό αποδίδεται στο halving, τη διαδικασία που περιορίζει την προμήθεια νέων token.

Από την αρχή του έτους, το Bitcoin καταγράφει κέρδη περίπου 67%, ανακάμπτοντας εν μέρει από τη βουτιά του 2022. Και παρότι αυτή τη στιγμή προσπαθεί με δυσκολία να κατοχυρώσει τα 30.000 δολάρια, έχει τη δυνατότητα να καταγράψει περαιτέρω κέρδη τουλάχιστον 81%, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Το halving θα μειώσει στο μισό την ποσότητα των tokens που παίρνουν οι miners του Bitcoin ως ανταμοιβή για το έργο τους. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο Απρίλιο και γίνεται στο πλαίσιο του καθορισμού ορίου των Bitcoin που κυκλοφορούν στα 21 εκατ. token. Σημειώνεται ότι στα προηγούμενα τρία halving, το Bitcoin έφτασε σε ιστορικά υψηλά.

«Οι κύκλοι του Bitcoin “πιάνουν πάτο” περίπου 12-18 μήνες πριν το halving και αυτός ο κύκλος φαίνεται να μοιάζει με αυτούς του παρελθόντος, παρότι έχουν αλλάξει πολλά πράγματα – ενώ το δίκτυο είναι πολύ ισχυρότερο, το Bitcoin δεν έχει δει ποτέ μια παρατεταμένη μεγάλη οικονομική συρρίκνωση», δήλωσε ο Jamie Douglas Coutts, αναλυτής του Bloomberg Intelligence.

Το τελευταίο διάστημα, τα κέρδη του Bitcoin είναι εμφανή, αλλά συγκρατούνται λόγω των προβλέψεων για περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων από τη Fed στο πλαίσιο των προσπαθειών για αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Παράλληλα, οι ΗΠΑ προσπαθούν να ενισχύσουν την εποπτεία στην αγορά κρυπτονομισμάτων μετά την αιφνίδια κατάρρευση του άλλοτε κραταιού ανταλλακτηρίου FTX τον περασμένο Νοέμβριο, γεγονός το οποίο αναμένεται να συγκρατήσει τα κέρδη την επόμενη περίοδο.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Κρυπτονομίσματα: Η αγορά κάνει rebranding χωρίς μεγάλη επιτυχία

Nouriel Roubini: Έρχεται η αποκάλυψη στα cryptos

Bitcoin: Έγινε ψηφιακός χρυσός; Οι προβλέψεις για 100.000 και 1 εκατ. δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News