Business & Finance Δευτέρα 24/04/2023, 20:39
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Πέρασε ο «χειμώνας» των cryptos – Στόχος τα 100.000 δολάρια έως τα τέλη 2024

Bitcoin: Πέρασε ο «χειμώνας» των cryptos – Στόχος τα 100.000 δολάρια έως τα τέλη 2024

H αξία του bitcoin μπορεί να εκτιναχθεί ακόμη και στα 100.000 δολάρια έως τα τέλη του 2024, όπως εκτιμά η Standard Chartered.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank και άλλων μεσαίου μεγέθους αμερικανικών τραπεζών έχει ενισχύσει την άποψη ότι το bitcoin είναι αποκεντρωμένο, αξιόπιστο και σπάνιο ψηφιακό ενεργητικό», αναφέρει ο αναλυτής της Standard Chartered, Geoff Kendrick.   

«Βλέπουμε δυναμική για το bitcoin στα 100.000 δολάρια έως τα τέλη του 2024, καθώς πιστεύουμε ότι ο χειμώνας για τα κρυπτονομίσματα έχει περάσει οριστικά», αναφέρει ο Kentrick. 

«Οι σημερινές πιέσεις στον παραδοσιακό τραπεζικό κλάδο ευνοεί ιδιαίτερα την υπεραπόδοση του bitcoin – και επικυρώνει την αρχική υπόθεση για το Bitcoin ως ένα αποκεντρωμένο, αξιόπιστο και σπάνιο ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο», πρόσθεσε ο Kendrick.

«Δεδομένων αυτών των πλεονεκτημάτων, πιστεύουμε ότι το μερίδιο του βασικότερου κρυπτονομίσματος στον πλανήτη στο συνολικό ανώτατο όριο αγοράς ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσε να κινηθεί στο εύρος ενός 50%-60% τους επόμενους μήνες (από περίπου 45% σήμερα).»

Το bitcoin διαπραγματεύεται πάνω από τα 27.000 δολάρια, σύμφωνα με το CoinGecko. 

To bitcoin έχασε τη σύνδεσή με το δολάριο από τη στιγμή που η Circle αποκάλυψε την έκθεσή της στη SVB. Έκτοτε όμως το ψηφιακό νόμισμα έχει ανακτήσει την αξία του ενός δολαρίου, όμως η συνολική χρηματιστηριακή αγορά του έχει υποχωρήσει στα 30,7 δισ.δολάρια από άνω των 43 δισ.δολαρίων από τις 10 Μαρτίου όταν η τράπεζα τέθηκε σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης από την αμερικανική κυβέρνηση. 

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη σταθεροποίηση του ριψοκίνδυνου ενεργητικού και τις φημολογίες ότι η Fed θα χαλαρώσει περαιτέρω την πολιτική σύσφιγξης σημαίνουν ότι ο δρόμος είναι πλέον ανοικτός για να μπορέσει το bitcoin να φθάσει τα 100.000 δολάρια, σύμφωνα με τον Kendrick. 

Mε την επικρατούσα θεωρία, το bitcoin έχει μία περιορισμένη προσφορά της τάξης των 21 εκατ. bitcoin, που σημαίνει ότι θα ανατιμηθεί καθώς η ζήτηση για εναλλακτικό ενεργητικό αυξάνεται ως αντιστάθμισμα στον υψηλό πληθωρισμό. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς ανεβαίνει το Bitcoin – Προβλέψεις για 50.000 δολάρια το 2024

Πτωτικά η εβδομάδα για το Bitcoin – Έχασε περίπου 10% της αξίας του

ΕΕ: Θεσπίζει κανόνες για τις αγορές crypto – Πώς θα ιχνηλατούνται

 
Ακολουθήστε το Money Review στο Google News