Business & Finance Σάββατο 22/04/2023, 16:55
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πτωτικά η εβδομάδα για το Bitcoin – Έχασε περίπου 10% της αξίας του

Πτωτικά η εβδομάδα για το Bitcoin – Έχασε περίπου 10% της αξίας του

Το bitcoin ολοκληρώνει την εβδομάδα με πτώση, αφού δεν κατάφερε να διατηρήσει τη δυναμική του μόλις ξεπέρασε τα 30.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Ιούνιο. 

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την αγοραία αξία του έχει πέσει περίπου 10% από την περασμένη Κυριακή σε περίπου 27.300 δολάρια, συμπληρώνοντας την πρώτη εβδομαδιαία του απώλεια σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων. Το Bitcoin είχε σκαρφαλώσει μέχρι και τα 31.013 δολάρια στις 14 Μαρτίου και έχει αυξηθεί κατά περίπου 65% φέτος, συμβάλλοντας στην άμβλυνση του πλήγματος από μια  παρόμοιου μεγέθους πτώση το 2022. 

Η εβδομαδιαία πτώση έρχεται εν μέσω της βελτίωσης των τραπεζικών καταθέσεων, των αμφίρροπων προοπτικών για υψηλότερα επιτόκια και του ράλι κινδύνου σε ορισμένες αμερικανικές μετοχές. 

Πτωτικά η εβδομάδα για το Bitcoin – Έχασε περίπου 10% της αξίας του-1

 

«Η μόνη ανησυχία είναι αν το ράλι στα 30 χιλ. δολάρια οφειλόταν απλώς στην ένεση ρευστότητας από τη Fed μετά την αποτυχία της SVB ή αν αποτελεί την αρχή μιας νέας ανοδικής πορείας για το Bitcoin», δήλωσε ο Matt Maley, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής αγοράς της Miller Tabak + Co.

Το Ether, επίσης, έχασε 5% την Παρασκευή και μικρότερα tokens όπως τα Solana και Avalanche σημείωσαν πτώση. Οι μετοχές που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα, όπως η Coinbase Global, η Marathon Digital και η MicroStrategy, υποχώρησαν επίσης την εβδομάδα.

«Όσο πιο ισχυρό είναι το αφήγημα για μία ενδεχόμενη ύφεση, νομίζω ότι βλέπουμε τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία να δέχονται πιέσεις και αυτό περιλαμβάνει και το Bitcoin», δήλωσε η Fiona Cincotta, ανώτερη αναλύτρια χρηματοπιστωτικών αγορών στην City Index.

moneyreview.gr με πληροφορίες από bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Έρχονται «μαύροι κύκνοι» στις αγορές;

ΕΕ: Θεσπίζει κανόνες για τις αγορές crypto – Πώς θα ιχνηλατούνται

Πέρασε ο ενθουσιασμός στα cryptos – Επιφυλακτικότητα με το Bitcoin κάτω από 30.000

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News