Business & Finance Πέμπτη 20/04/2023, 17:54
ΑΓΟΡΕΣ

Πιέσεις στην πετρελαϊκή αγορά: Άνω του 2% η πτώση

Πιέσεις στην πετρελαϊκή αγορά: Άνω του 2% η πτώση

Διευρύνονται οι απώλειες στην πετρελαϊκή αγορά για τρίτη μέρα μέσα στην εβδομάδα, καθώς οι ενδείξεις επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας επισκίασαν τη σημαντική μείωση των αποθεμάτων στις ΗΠΑ.

To Brent έχασε και τα 82 δολάρια σήμερα και αυτή την ώρα υποχωρεί κατά 2,14% στα 81,34 δολάρια το βαρέλι. Σημαντικές απώλειες άνω του 2% καταγράφει και το αμερικανικό αργό, το οποίο αγγίζει τα 77,5 δολάρια.

Οι απώλειες έρχονται ως αποτέλεσμα της χθεσινής δημοσίευσης του Μπεζ Βιβλίου, της έρευνας από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, βάσει της οποίας προέκυψαν αμφιβολίες σχετικά με τις προοπτικές της ενεργειακής ζήτησης. Σημειώνεται πως το επενδυτικό κλίμα εντάθηκε περαιτέρω, καθώς το δολάριο σημείωσε άνοδο. Παράλληλα, η αγορά βενζίνης στην Ασία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης, ασκώντας επιπλέον πίεση στην αγορά.

Τα στοιχεία αυτά επισκίασαν τη χθεσινή έκθεση της αρμόδιας υπηρεσίας πληροφοριών ενέργειας, η οποία έδειξε πως την περασμένη εβδομάδα τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν κατά 4,58 εκατομμύρια.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι παρά τη διολίσθηση αυτής της εβδομάδας, η τιμή εξακολουθεί να βρίσκεται υψηλότερα σε σχέση με το χαμηλό 15 μηνών που άγγιξε στα μέσα Μαρτίου εν μέσω της τραπεζικής ταραχής. Τις απώλειες ενέτεινε και η αιφνιδιαστική απόφαση του ΟΠΕΚ+ για μείωση της παραγωγής.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Ντίζελ: Εκπέμπει σημάδια ύφεσης για την παγκόσμια οικονομία

Νέος κύκλος επιδείνωσης των σχέσεων του ΟΠΕΚ+ με τη Δύση

ΗΠΑ: Τα σχιστολιθικά κοιτάσματα δεν θα αναπληρώσουν το κενό που αφήνει ο ΟΠΕΚ+

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News